vrijdag 11 november 2011

Schat wat kost een zoen van jou

En omdat ik vandaag totaal geen inspiratie heb krijgen jullie de laatste aanwinst voor de juke-box te horen.

Inderdaad ja, wéér een erbij, uit België deze keer. Nog even en er moet een tweede juke-box bij, er passen jammer genoeg maar 50 singles in deze.

Wat ouderwets eigenlijk, tegenwoordig met die nieuwerwetse dingetjes passen er miljoenen liedjes op iets wat de grootte heeft van een luciferdoosje en wat je altijd in je broekzak bij je hebt. Probeer dat maar eens met een Wurlitzer van 160 kilo. Daar moet je toch een verdomd grote broekzak voor hebben.

Eigenlijk is het helemaal niet meer spannend. Vroeger moest je nog echt wel goed nadenken over je aanschaf, voor je het wist had je een huis vol met lp's en singels. Waar moest je het in hemelsnaam allemaal laten. Bovendien was het nog behoorlijk aan de prijs ook. Tegenwoordig pluk je een hele discografie van internet af van een artiest die je eigenlijk helemaal niet zo bijzonder vindt, maar ja, het is er dus je doet het maar, voor de heb.

Het is wel gemakkelijker geworden, maar eerlijk is eerlijk, de romantiek is er wel een beetje af zo. Iedereen staat met een oortje in zijn of haar oor naar veel te harde muziek te luisteren, of het nu bij de bushalte is, in de trein, in de supermarkt of op de plee. Vertel me eens, wanneer hebben jullie voor het laatst een slow gedanst op een nummer als dit, terwijl je vriendje de tekst in je oor meezong? Kijk, dat waren nog eens tijden.

"Schat wat kost een zoen van joooouuuuu
  vertel het me heel gaaaauuuuw"

1 opmerking:

Theo zei

Tja, je zou ook kunnen zeggen dat er gelukkig niet meer dan 50 in kunnen...