zondag 16 december 2012

Blubber of geen blubber



Half december en lekker warm buiten! Dit zijn de betere winterdagen. Als je op de thermometer kijkt is het niet eens zo heel warm, een graad of twaalf misschien, maar de zonnestralen voelen heerlijk aan.

En omdat het doodzonde was om een hele dag binnen te zitten met dit weer dus vandaag maar buiten wat kleine dingen gedaan. Eén van die dingen was het terras aan de achter- en zijkant van het huis. Het lag vol met afgevallen eikenblaadjes en met daaronder uiteraard een soort van blubber.

Blubber of geen blubber, dat terras wil glibberig worden als het nat is. Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat we hier aankwamen met de verhuisauto en de spullen over dat terras naar binnen droegen. Het had geregend de nacht ervoor en dus was het terras spekglad geworden. Er is niemand gevallen gelukkig, maar we hebben wel wat capriolen zien uithalen die dag, en niet in het minst door ondergetekende.

Maar goed, het is er dan wel niet minder glad op geworden maar het ziet er wel weer spic en span uit. De tegels dan, het muurtje eromheen is een ander verhaal. Het probleem daarbij is dat het stucwerk er zodanig slecht op zit dat, als je er alleen al naar kijkt, de brokken er spontaan vanaf vallen. Dat zullen we een andere keer eens onder handen moeten nemen. Voorlopig blijven we daar gewoon van af.

3 opmerkingen:

Aad zei

Onverdunde schoonmaakazijn op een droge dag, een paar dagen later herhalen en je veegt het er zo van af.

Aad zei

Als dat niet helpt kun je aanborstelen met scherpzand, en dan (doe wel een overall en laarzen aan) met de hogedrukspuit er overheen.

Aad zei

En als dat óók niet helpt dan is het geen gladde smurrie, maar zijn je tegels van zichzelf erg glad. :(

Sterkte!