donderdag 27 december 2012

Gekkenhuis



Gekkenhuis was het vanavond in Saint Antonin, we konden maar amper een tafeltje voor vier vinden in een restaurant, nog een gelukje dat we gereserveerd hadden.

Of zit ik nu gruwelijk te overdrijven? Mwah, een beetje misschien. We zouden een hapje gaan eten in Saint Antonin, er zijn daar genoeg restaurants en het is er gezellig. Je loopt eerst nog even door de smalle pitoreske straatjes en schuift dan je beentjes onder tafel.

Hebben we ook gedaan, auto geparkeerd, het centrum in gelopen, straatje in straatje uit ... om tot de ontdekking te komen dat het compleet uitgestorven was. Alle restaurants waren gesloten, zelfs de kroeg op het plein was dicht.

OK, dit hadden we niet verwacht. We hadden gedacht ter plekke een keuze te  kunnen maken door aandachtig de menukaarten te bestuderen die altijd buiten hangen hier, maar niets van al dat. Het was overal donker en somber. Hoewel, de kerstverlichting maakte een hoop goed.

Maar we hadden nog geluk, één restaurant was toch open, aan de andere kant van de rivier, helemaal buiten het centrum. En het was er reuze gezellig. We hoefden namelijk met niets of niemand rekening te houden. Hoe dat zo komt?  We waren de hele avond de enigen, behalve de bediening geen kat gezien.

Het zal toch niet iets met die Maya's te maken hebben zeker???

Geen opmerkingen: