donderdag 6 december 2012

Gratis maar niet voor niets



Het is herfst, dat is niemand ontgaan neem ik aan. Het is zelfs af en toe een beetje winter. Eigenlijk had ik al wat eerder moeten doen wat ik vandaag pas gedaan heb.

Het zwembad hier is een speciaal gevalletje. Speciaal in de zin van dat het een betonnen bad is maar toch boven de grond staat. Dit soort zwembaden wordt eigenlijk alleen maar in de grond gebouwd, wij wilden dat weer eens anders.

Daar was een goede reden voor. Het terrein loopt een beetje af en het terras voor het huis is ooit opgehoogd waardoor het vlak ligt. Als we het zwembad gewoon in de grond hadden laten bouwen dan hadden we een trappetje moeten afdalen om er te komen. Ook zoiets. Nu ligt het bad op de hoogte van het terras, wel zo fraai. Het gevolg is wel dat er vanaf de zijkant een betonnen bak zichtbaar is, niet zo fraai.

Het mooiste om dat weg te werken is ervoor te zorgen dat het opgaat in de omgeving. En hoe doe je zoiets? Door er een heg omheen te plaatsen natuurlijk. Eentje die groen blijft en, niet onbelangrijk, niet wordt opgegeten door koeien of schapen die ons nog wel eens komen opzoeken.

Ons oog is gevallen op de kerslaurier. Stevige plant, eeuwig groen en, naar het schijnt, onaantrekkelijk voor dieren. Een bijkomend voordeel is dat hij simpel te stekken is en dientengevolge ook nog eens helemaal gratis. Laten we nu toevallig een buurman hebben die enorme struiken heeft staan en het niet erg vindt dat daar wat vanaf gesnoeid wordt.

En zo ging ik vandaag dus op pad om buurmans struiken een kopje kleiner te maken. Met armen vol takken thuisgekomen en ze in de grond gezet. Met behulp van een lange boor wel te verstaan, niets gaat hier vanzelf wat tuin betreft.

En nu hopen dat ze aanslaan, anders is het niet alleen gratis geweest maar ook nog eens voor niets.

Geen opmerkingen: