vrijdag 7 december 2012

Jingle bells



Jingle bells, Jingle bells, Jingle all the way ...

Jaaahaaa we zijn helemaal in kerststemming. Nu Sinterklaas weer naar Spanje vertrokken is mochten de kerstballen weer uit de doos gehaald worden. Alles op zijn tijd, ook al doen we helemaal niets aan Sinterklaas, maar toch.

Tot nu toe hebben we elk jaar her en der versiering gelegd en gehangen. Maar dit jaar hadden we besloten om een kerstboom te gaan halen. We hebben er nu de ruimte voor en het staat toch wel gezellig. We zijn praktisch ingesteld en zagen een kunstboom wel zitten. We hebben één keer eerder een boom gehad, een echte. Dat ding zag er niet uit, het was een hopeloos geval waar na twee dagen al zoveel naalden uitgevallen waren dat er eigenlijk een kale boom met ballen over bleef.

Dat overkomt ons geen tweede keer, vandaar de keuze voor de degelijke, altijd groen blijvende nepperd. Maar dan sta je in de winkel, de ene boom nog lelijker dan de andere, van het kaliber "dat komt er niet in" en dus rij je toch naar huis met een echte boom in de hoop dat, wanneer je het netje losknipt, er niet een scharminkel van jewelste tevoorschijn komt.

Maar zie, het is warempel een prachtexemplaar. Mooi vol en stevig. We zijn er helemaal blij mee. Deze gaat heel lang blijven staan, tot ver na nieuwjaar wat mij betreft, als hij een beetje meewerkt en niet over een paar dagen alle naalden kwijt is.

Geen opmerkingen: