zondag 23 december 2012

Cascade de Bonnan



Voor de zoveelste keer de route van de Bonnan gewandeld. Er was echter wel een groot verschil met de vorige keren, het was de eerste keer dat we hem in de winter deden.

Het was prachtig weer vandaag, bijna zomers, zon, felblauwe lucht. Alleen had het de voorbije dagen wel regelmatig wat geregend waardoor er nogal wat modderige stukjes pad waren. Het was dus wel een beetje uitkijken dat je niet uitgleed en plat op je buik in de blubber belandde. Het was me bijna gelukt overigens.

Een voordeel was wel dat er nu ineens water door de Bonnan stroomde. De Bonnan is namelijk de naam van een riviertje. In de zomer staat dat altijd droog, maar nu was het omgetoverd tot een vrolijk kabbelend beekje met kraakhelder water.

En tot mijn grote verbazing was zelfs de waterval in volle glorie te bewonderen. We hadden daar wel eerder staan kijken en het is dat er een bordje naast staat wat aangeeft dat daar de waterval is, want anders liep je er zo voorbij. Maar nu hoorden we al van een afstand het water naar beneden kletteren, het was werkelijk de moeite waard om hem werkend te zien.

Het leek net alsof het een Disney-attractie was, alsof ze de kranen speciaal voor ons even hadden opengedraaid. Wat ze al niet doen hier om toeristen te lokken.

Geen opmerkingen: