zaterdag 29 december 2012

Wat een weertje



We schrijven 29 december, nog twee dagen en het jaar 2012 is alweer ten einde. Het is winter, al acht dagen.

Hoewel, klopt het eigenlijk wel wat ik hier schrijf? Feitelijk wel, het jaar is zo goed als afgelopen en de meteorologische winter is al een dikke week geleden begonnen, maar als je buiten loopt zou je het niet zeggen. Het is gewoon warm, de zon schijnt regelmatig en als er geen wind is lijkt het wel lente. En dat is ook de reden dat alles maar blijft groeien, vooral het onkruid trekt zich niets aan van de geplande rustperiode in de natuur.

En omdat het vanmiddag echt wel doodzonde was om binnen te zitten zijn wij maar eens lekker buiten bezig geweest. Een dag of twee geleden hebben we bezoek gehad van onze buurkoeien. Die dames laten altijd leuke cadeautjes achter die dan weer uitstekend te gebruiken zijn als mest voor de rozen en de fruitbomen. Je begrijpt al wat we hebben gedaan dus. Inderdaad, vlaaien geschept.

En verder toch maar wat onkruid uitgetrokken. Spuiten met roundup heeft weinig zin, daarvoor moet het toch wel een weekje droog blijven. Kijk, het lijkt dan wel voorjaar, maar het is nog lange geen zomer.

Geen opmerkingen: