woensdag 12 december 2012

Innerlijke schoonheid



Wie na het zien van bovenstaande foto mocht denken dat er niets is gebeurd vandaag, die zit er goed naast. Er is best wel aardig doorgewerkt.

Je hebt van die klussen waar je een hoop werk aan hebt maar waar achteraf niets van te zien is. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat het resultaat onder de grond verdwijnt. Zo hebben we een jaar geleden, of is het al twee, je raakt de tel kwijt op den duur, een riolering aangelegd. Weken lang hebben we gezwoegd, gehakt, gezweet en na afloop, niets te zien. Ik weet het wel, het is in dit soort gevallen juist goed als er niets te zien is, maar toch heeft het iets onbevredigends, je wilt resultaat zien en het liefst hoor je nog van anderen dat je het mooi gedaan hebt. Maar aan ondergronds werk valt eigenlijk weinig eer te behalen.

En ook vandaag zijn we bezig geweest met onzichtbare zaken. Het heeft weer met riolering te maken, alleen ging dat niet gepaard met hakken en breken deze keer. Het blijft allemaal bovengronds. Het wordt wel netjes weggewerkt straks zodat je er niets van ziet en dus ook nu weinig eer van je werk.

Maar waar zouden we zijn met een badkamer zonder riolering. Helemaal nergens, dat werd een megaknoeiboel. Dus eigenlijk moeten we niet miepen en het maar gewoon accepteren. Schoonheid zit af en toe verscholen.

Geen opmerkingen: