dinsdag 23 augustus 2011

Happy spaghetti

Ik hoor allemaal natte verhalen uit het noorden, regen, onweer, hagel, nog meer regen, donder en bliksem. Het houdt maar niet op daar. Hier houdt het ook maar niet op, met de zon dan. Was het vanochtend nog een klein beetje bewolkt, vanmiddag kwam de zon er weer goed door.

En da's goed nieuws voor de tomaten.

Joekels zijn het geworden. Om de dag haal ik er nu een stuk of vier vanaf, samen anderhalve kilo ongeveer. Niet bepaald een slechte oogst.

Wat doe je met al die tomaten? Ze zijn onvoorstelbaar zoet, in geen enkel opzicht te vergelijken met de Hollandse Wasserbombe. Vers eten ligt dus voor de hand, je moet alleen wel een stevige trek hebben om er zoveel tegelijk weg te werken. Dus maken we er ook spaghettisaus van, zijn we dol op.

Wist je trouwens dat je gelukkig wordt van spaghetti? Echt waar. Dat is in het laboratorium bewezen, vanuit stilstand.

2 opmerkingen:

Kees zei

Je kunt tomaten ook:
- tot soep verwerken,
- inmaken,
- drogen in de zon
- verkopen aan Heinz
- op de markt proberen te verkopen
- in een kraampje langs de weg verkopen

Enfin, ga zo maar door; een beetje zoals wat met kersen allemaal kunt doen en waar je ons al eerder deelgenoot van hebt gemaakt.
Groetjes, Kee

Sannah zei

Tomaten inkoken, pureren, zeven. Af laten koelen en de vriezer in, in diverse groottes (van 'ijsblokjes' tot grotere bakjes). Later kun je die puree tot van alles verwerken.
Je schijnt ze overigens ook gewoon in stukjes gesneden te kunnen invriezen, maar dat probeerde ik zelf nog niet.