zaterdag 27 augustus 2011

Nieuw project

Ik had al een tijd geleden beloofd om te vertellen wat ons volgend project wordt en belofte maakt schuld. 

Eerst even hoe het nu is. Het oude huis hebben we op dit moment niet in gebruik, nou ja, niet in gebruik mag ik eigenlijk niet zeggen. Beneden is het een immense opslag van zaken die een mens helemaal niet nodig heeft, maar toch zijn leven lang achter zich aansleept. Boven hebben we drie logeerkamers, eigenlijk twee, die derde is wel heel erg klein.

We wonen nu in een recente aanbouw van de boerderij. Een grote ruimte van 15 bij 5 meter, met 5 dubbele openslaande deuren, ideaal zou je zo op het eerste gezicht zeggen. In de zomer klopt dat ook wel. Het zit op het noorden, met de zuiderse temperaturen is dat zeer aangenaam. In de winter wordt dat een ander verhaal, dan wil je juist wél de zon in je kamer hebben om het een beetje te laten opwarmen.


Omdat we die oude boerderij toch wel mooi vinden en we in de winter wat meer zon willen zien hebben we besloten om de zaak om te gaan draaien. Niet het huis uiteraard, maar hoe het gebruikt wordt. De oude boerderij wordt vanbinnen helemaal gesloopt, alleen de buitenmuren en het dak blijven zitten. De rest, binnenmuren, vloeren, etages, trap verdwijnt allemaal. Zo hou je een ruimte over van 10 bij 4 meter. Over een gedeelte komt een nieuwe etage, zodat je een mezzanine krijgt.

Verder worden alle ramen vervangen door dubbel glas. De twee grote ramen beneden in de voorgevel worden vervangen door dubbele openslaande deuren zodat er meer licht binnen komt. De vloer wordt voorzien van vloerverwarming en er komt centrale verwarming in. Wel op houtblokken overigens, je zou gek zijn als je dat met al die eiken hier niet deed. Alle muren worden goed geïsoleerd en zo ook het dak.

We zijn er wel een wintertje mee zoet al met al. De start? Binnenkort, zodra het weer rustig is hier. We tillen die oude boerderij even de 21e eeuw in.

1 opmerking:

Kees zei

Misschien kun je jezelf opgeven voor het tv programma van die Engelsman die programma's maakt over Grote Verbouwingen? Vindt het wel een beetje een pedant manneke maar het programma spreekt me wel aan.