dinsdag 24 juli 2012

Alle remmen los


We zouden vandaag boodschappen gaan doen, de vriezer was nog maar voor 90% gevuld, dus dat werd hoog tijd om hem aan te vullen.

Ja, echt, ik ben serieus. We moeten dat toch eens veranderen. We kunnen verdorie een compleet weeshuis een maand lang te eten geven of het scheelt niet veel. Maar er is altijd wel iets wat je graag wilt hebben en net op is.

We gingen al vroeg op stap. Als we dan toch een dikke 30 kilometer gaan rijden slaan we ook overige spullen in, we zouden dus ook aanleggen bij die doe-het-zelfzaak waarvan ik de naam hier niet meer zal noemen. We reden zoals altijd binnendoor, langs de kleine bochtige weggetjes waar je nooit een auto tegen komt, behalve vandaag. Het was gewoonweg druk, wel zeker vijf auto's hebben we gezien.

We waren al ruim over de helft toen we ineens de schrik van ons leven kregen. De bestuurder van de blauwe buffel nog meer dan ik. We reden net achter een of ander megalandbouwvoertuig en moesten afremmen ... toen opeens ... GEEN REMDRUK MEER! Juist ja, dan schrik je dus. Het is hier niet zo dat je dan snel even de kant induikt, dat duiken zou iets te letterlijk zijn geweest, recht het ravijn in.

Iets verderop veilig tot stilstand gekomen en voorzichtig weer gaan ademhalen. Hij bleek na een korte inspectie nog wel een beetje te remmen, veel was het niet. Toch maar besloten om voorzichtig terug naar huis te sukkelen.

Het bleek de hoofdremcilinder te zijn die het begeven had. Hij ligt er inmiddels al naast en een nieuwe is besteld. Ach ja, dat soort dingen gebeuren, mag het na meer dan dertig jaar.

1 opmerking:

Anoniem zei

Oei.. Gelukkig goed afgelopen.
Volgende keer eerst maar een
remproef doen!
En wanneer de blauwe buffel
weer kuren heeft, dan maar even naar de buren en tractor lenen.
Is weer eens wat anders(met de
tractor boodschappen doen.)
Heb ik wel eens gedaan.