zondag 22 juli 2012

Maar weer tegelen



We zijn aan het tegelen, de veertig vierkante meter woonkamer wordt langzaam maar zeker voorzien van een terrakleurige vloertegel. Met het wit van de muren vormt dat straks een mooi contrast.

Je denkt misschien, hee, die tegel, waar ken ik die van? Heb ik die niet eerder gezien. Het antwoord is ja, die ken je. Zoniet, dan ben je misschien nog niet zo lang volger van dit weblog. In de gite hebben we hem ook in de woonkamer liggen en omdat hij ons daar wel beviel hebben we een extra partij aangeschaft voor onze eigen woonkamer.

Voor dat tegelen gebruiken we weer een ander soort lijm als normaal. Hij komt op een chape liquide te liggen die over de vloerverwarming is gestort. Daar schijn je dus weer iets anders voor te moeten gebruiken en braaf als we zijn doen we dat dan ook maar.

Deze lijm, die verwerkt weer heel anders dan die andere lijm. Je moet razendsnel werken wil het goedje niet steenhard worden voordat het te laat is. En dus kleine hoeveelheden maken en beetje bij beetje de tegels leggen. Na een uur kan je er alweer overheen lopen.

Wel superhandig, alleen het schoonmaken achteraf ...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

win toch es af n toe een conseill in bij een "pro"

Les Fontanelles zei

O ... niet goed gedaan?? :O
Onze "pro" heet internet :-)