zaterdag 14 juli 2012

Multicouche



De kachel doet het dan wel en de vloerverwarming funktionneerd ook zoals het hoort, maar er moet nog meer gebeuren voordat we de winter ingaan.

Als alles gaat zoals gepland dan zal de vloerverwarming de benedenverdieping opwarmen tot een aangename temperatuur, heel gelijkmatig, zoals gebruikelijk is bij dit soort verwarming. Maar het schijnt dat vloerverwarming niet heel hoog stijgt, met andere woorden, dat het de bovenverdieping niet zal halen. Iets wat goed mogelijk is natuurlijk. We willen geen risico nemen en gaan boven toch maar een paar radiatoren ophangen.

Ook op de slaapkamer komen er twee te hangen en op badkamer komt er een handdoekendroger. Om dat allemaal aan te sluiten zijn er buizen nodig. Ze worden aangelegd in de muren en onder de vloeren, en dat is nog niet bepaald een simpele klus. Die buizen, multicouche, zijn stevig maar wel buigbaar. Op zich handig spul, dat wel.

Maar het probleem zit 'm niet zozeer in het wegwerken van het spul, maar eerder in alle troep die overal geparkeerd staat waardoor je nergens meer bij kan op het moment. Alles van de twee logeerkamers staat opgestapeld in de abri, de ruimte onder onze slaapkamer. En juist daar waar het ondoordringbaar is moet die multicouche aangelegd worden.

Tja, er zit niets anders op dan voorlopig maar de slaapkamer niet aan te sluiten en te wachten tot de de nieuwe logeerkamers gemaakt zijn. En dat zal toch nog wel een paar maanden gaan duren.

Geen opmerkingen: