donderdag 12 juli 2012

Vijgenblad

Wie nog een vijgenblad wil ... die is nu te laat. De vijgenstruik wordt omgetoverd tot vijgenboom en daarom is de hele onderkant vrijgemaakt van vijgenblad.


Het was wel nodig zeg. Vorig jaar hadden we voor het eerst de zaag in de struik gezet. Hij was zo enorm groot geworden dat het halve terras erdoor bedekt werd. En ook dit jaar hadden we net na de winter op drie takken na alles weggehaald. Maar in een paar maanden tijd heeft dat ding het gepresteerd om honderden takken een meter lang te laten groeien. Niet normaal meer. Zelfs door de achterliggende muur steken dikke takken naar buiten.

Je ziet de vijgen alweer tevoorschijn komen. Om ze flink te laten groeien kan die boom beter zijn energie aan de vruchten geven in plaats van aan al dat groen. En dus was het de hoogste tijd voor aktie. Na een paar uur knippen kwamen er vier overvolle kruiwagens van af.


Maar die vijgen zijn niet de enige reden voor deze drastische snoeibeurt. We willen vanaf ons terras wel wat uitzicht hebben. Uitzicht over de weilanden, het graan, de koeien, de bomen, de schapen en liefst zo ver mogelijk. Het is aardig gelukt.

Er is maar één "maar". Wie nu nog komt zwemmen wordt aangeraden zijn eigen vijgenblad mee te nemen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je kunt vijgenbladeren drogen.
Heb je voorraad, wanneer gasten
of vrienden komen, die hun
badderkostuum hebben vergeten.