maandag 2 juli 2012

Dagje rust?



We wilden eigenlijk een dagje rust nemen vandaag. Trots op onszelf dat we die vloer eruit gekregen hebben zonder kleerscheuren, maar wel met hard werken. Dus wilden we onszelf trakteren.

Da's niet gelukt. Dat gaat eigenlijk altijd zo. Je denkt, kom, ik doe eens een dagje niets, je pakt een kopje koffie, loopt wat rond, kijkt om je heen en voor je 't weet ben je weer aan het werk. Er is dan ook zo veel te doen.

Die groententuin, was weer eens ontploft. Het had gisteren een beetje geregend en hopla, het onkruid staat weer tot aan je knieën. Urenlang staan schoffelen en wieden. Laat dat nu bepaald geen naar klusje zijn, maar je voelt het wel in je spiertjes.

Nog zoiets wat je in je spiertjes voelt is tegelen, ook dat is vandaag maar eens aangepakt, deels althans. De garderobe in wording begint nu vorm te krijgen. Plafond zit erin, vloer alleen nog voegen, de muren zijn grotendeels klaar. Een deel van die muur wachten we nog even mee om dicht te maken, daar lopen alle buizen van de verwarming tussen kachel en boiler doorheen, belangrijk om dat eerst maar eens werkend te zien zodat we ervan overtuigd zijn dat alles goed afgedicht is. Zou toch zonde zijn om erachter te komen dat er een lek zit als de muur al afgewerkt is, nietwaar?

1 opmerking:

Cilia zei

Oo... wat heerlijk herkenbaar. Een dagje rust, hoe vaak wij dat wel niet gezegd hebben en voordat we er erg in hadden toch weer bezig waren.
Leuke blog, prachtig huis in een schitterende omgeving.
Cilia