zondag 17 februari 2013

Keuring op komst

We beginnen zo langzaam maar zeker eens na te denken over die keuring, je weet wel, die classificatie van de gite. Je kan één tot vijf sterren scoren, afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van je optrekje. Dat wil zeggen, het is afhankelijk van hoe goed de gite is uitgerust.

We hebben onze gite zodanig gebouwd en ingericht zoals wij zelf een vakantieverblijf graag zouden willen aantreffen. Goed meubilair, uitstekend slaapcomfort, ruim opgezet, alles aanwezig wat betreft beddengoed, handdoeken, theedoeken, goed uitgeruste keuken, comfortabel tuinmeubilair, schoonmaken door de huurder bij vertrek hoeft niet, kortom, alles waarvan wij denken dat een vakantieverblijf ten goede komt. Het kost overigens net zoveel moeite om het goed te doen dan om het slecht te doen, dus waarom niet voor het goede gaan, nietwaar?

En nu zit ik zo de lijst van de keuring even door te kijken en vinkjes te zetten bij waar ze op letten. We hadden ergens verwacht dat we wel wat extra zaken zouden moeten aanschaffen voor een extra sterretje, maar nee, eigenlijk hebben de keuringsinstanties toch wel een beetje hetzelfde in gedachten bij een goede gite als wij, nagenoeg alles is er al.


Het enige is dat we de metalen auping bedbodems moeten vervangen door houten exemplaren. Vraag me niet waarom, maar het is een eis, zonder dat komen ze niet eens langs. Toch wel een beetje vreemd.

Geen opmerkingen: