vrijdag 8 februari 2013

Starry starry night



Ik had de oleanders al uit hun winterjas geholpen, het was namelijk wel aardig weer. In zoverre, het vroor niet meer, de ergste kou was verdwenen.

Maar vanochtend, wat schetst onze verbazing, komen er weer vrolijke witte vlokken naar beneden dwarrelen. Hola, was dat afgesproken? Wat ons betreft niet, we zijn een beetje klaar met de winter hoewel we ook zeer goed beseffen dat het nog geen voorjaar is. Maar ergens vinden we het wel mooi geweest, een beetje warmte puur natuur zou wel lekker zijn.

Maar nee, in plaats daarvan is het weer beginnen te vriezen. Wel niet hard, maar toch voldoende om de plassen tot ijsplekken te maken. Ondanks dat de oleanders matige vorst kunnen verdragen vertrouwden we het niet. We hebben hun winterjas daarnet bij thuiskomst maar weer aangetrokken, voor alle zekerheid.

Het is wel fris, maar het is windstil op het moment en dan valt het gelukkig allemaal reuze mee. Een straf was het niet om in de nacht buiten bezig te zijn, al helemaal niet omdat we het klusje konden klaren onder het genot van een superheldere sterrenhemel. Ik kan je vertellen, daar kan geen kantoor tegenop.

Geen opmerkingen: