donderdag 20 januari 2011

Mar...

We kennen hier best een hoop ex-pats, op een enkele Brit en Belg na allemaal Nederlanders. Ik weet niet waar het aan ligt, maar het gros van de vrouwen hebben iets gemeen. Uiteraard houden ze stuk voor stuk van Frankrijk, de zon, het lekkere eten, de wijn. Maar er is meer.

Ik heb het over

  • Marijke
  • Marieke
  • Mariëtta
  • Margriet
  • Marcia
  • Marleen

En als Mark een vrouw was geweest had hij ook in het rijtje mogen staan. Misschien knijp ik een oogje toe, maar dan moet hij wel een rokje aan.

2 opmerkingen:

Dr. E. van der Meer zei

Geachte mevrouw,

Aansluitend op uw scherpzinnige observaties kan ik u laten weten dat ons instituut sedert enige jaren op regionale schaal onderzoek verricht naar een mogelijk causaal verband tussen plaats- en voornamen. Voortbordurend op de theorie dat huisdier en baasje na verloop van tijd steeds sterker op elkaar gaan lijken (Kriksen, 1985), onderzoeken wij de hypothese dat mensen van nature geneigd zijn om zich zodanig aan hun omgeving aan te passen dat zij als het ware wegvallen tegen de achtergrond. Bescherming tegen predatoren als fiscus en maîtres pisciniers zou daarvoor een verklarende factor kunnen zijn. Beperkte ons onderzoek zich tot nu toe tot de de departementen Marne, Haut-Marne, Seine-et-Marne en Val-de-Marne, uw bevindingen in Marnaves hebben evenwel onze interesse gewekt. Graag zouden we dan ook inzage krijgen in een voorpublicatie. Een van onze medewerkers zal dan ook op afzienbare termijn contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.

Hoogachtend,

Dr. E. van der Meer,
toegevoegd onderzoeker
Institut Impôts & Ordures

Uteregse Wout zei

Dames, willen we even een stukje doorlopen, alstublieft? Er valt hier niets te zien en bovendien kan die meneer het zelf niet helpen dat zijn regenjas steeds openvalt. De rits is stuk. En trouwens, hij zit toch niet voor niets al sinds maandag bij de dokter?
Doorlopen dus maar, anders laat ik alles weghalen.

Uteregse Wout
brig. 1er cl. zedenpoltie