dinsdag 18 januari 2011

Zwembad, proloog

Het is jullie vast niet ontgaan, ik heb het er al vaak over gehad. Deze week wordt begonnen met de bouw van het nieuwe zwembad. We hebben nog behoorlijk moeten doorwerken om de betonnen plaat helemaal vrij te maken. Zwembad afbreken, zand weghalen, beton weghakken. Maar alles is weg en het oude zwembad is inmiddels van eigenaar veranderd. We zijn er helemaal klaar voor.

We hadden eigenlijk gedacht dat er inmiddels al volop activiteit zou zijn, maar niks van al dat. Het enige wat er tot nu toe is gebeurd is dat de eerste bouwmaterialen zijn geleverd.

Maar donderdag gaat het echt loos, schijnt het.

Uiteraard wordt alles nauwkeurig op de gevoelige chip vastgelegd. Aan het einde van elke werkdag zal er een foto worden gemaakt vanaf hetzelfde gezichtspunt, als ik het niet vergeet. 

En wie weet, als alles klaar is maak ik er misschien wel een animatie van.

2 opmerkingen:

Le Maître Piscinier Tarnais, gespedcialiseerd in het snel uitbreiden van contracten zei

Hallo beste mensen goedemorgen, fijn dat ik jullie even spreek.

Wat geweldig dat je als vrienden onder elkaar eerlijk kunt zeggen wat je dwars zit, en dan bedoel ik dat mevrouw Marleen natuurlijk eerlijk laat weten dat de snelheid waarmee gebouwd wordt haar een beetje teleur stelt.

Fijn dat je het zegt, dan kunnen we d'r over praten, da's beter dan ergernis opkroppen en zo, daar krijg je het alleen maar aan je hart van en dat is nergens voor nodig, toch?

Nou, maken jullie je maar geen zorgen hoor, alles komt voor mekaar, dat zwembad komt er echt wel.

Alleen hadden we eigenlijk geen tijd afgesproken waarop jullie wilden dat het klaar zou moeten zijn, dus als jullie dat anders willen dan kunnen we daar best eventjes over onderhandelen.

Ik wil met mijn mannen wel regelen dat ze tegen betaling van een vorsttoeslag, een premie om op tijd op te staan en een bijlage om wat langer op het werk te blijven, elke dag wat meer werk verzetten.

Lijkt dat een goeie deal?

En voor nog geen duizend eurootjes per dag kom ik ook nog eens toezicht houden dat ze zich gedragen naar die betaalde toelages, nou, als ik met 5 man kom werken en we zijn 10 dagen aan het werk, dan ben je voor niet meer dan 15.000 eurootjes extra arbeidsloon klaar.

Dan komen we gewoon elke maand een hele dag werken! Dan staat je zwembad er gegarandeerd rond de komende Kerstdagen!

Zo zie je maar weer hoe gemakkelijk wij zaken kunnen doen mevrouw Marleen.

Zullen we vanmiddag weer met een vers stokbroodje, een smakelijk patureintje en een lekker wijntje, het contractje bijstellen? Dat gaat helemaal goed komen.

En móói dat dat zwembad wordt!

Een oplettende wandelaar zei

Zo te zien he je de zwembad trap al geleverd Maître. Da's een mooi lokkertje voor mevrouw en meneer. Of is het misschien de oude nog die je uit de container hebt gegraaid?
Een oplettende wandelaar