vrijdag 7 januari 2011

Winterslaap

Je kan met deze temperaturen nauwelijks van winter spreken. Het is een graad of 15 denk ik, niet echt gemeten, maar zo voelt het. En dat terwijl er vandaag nauwelijks zon te zien was. Maar voor het dierenrijk geldt dit nog steeds als winter.

We waren vandaag de plek waar het zwembad komt aan het "schoonmaken". Daarmee bedoel ik, stenen, zand, aarde en ander grut weghalen. Over een week begint le maître piscinier met de bouw, dus alles moet "vrij" zijn. Maar toen ik stenen aan het weghalen was, kwam er een wintergast te voorschijn.

Hij vond mijn warme hand maar niks en probeerde er vanaf te kruipen. Nog proberen terug te vinden wat voor "merk" hagedis dit is, maar helaas, google bood geen soelaas. Iemand enig idee?

Maar er is niet alleen buiten hard gewerkt.

De muren van slaapkamer één beginnen vorm te krijgen.

En daarmee zijn we meteen door onze gipsplaten heen. Drie keer raden wat we morgen gaan doen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Die hagedis is geen hagedis maar een salamander en volgens mij een vuur salamander. Waarschijnlijk een jonkie, volwassen zijn ze zwart met gele stippen. Ze zijn beschermd.
Enne............bestel nou gewoon eens een lading placo's bij een bouwmaterialen handel.Of vinden jullie het gewoon leuk bij de brico=depot???

Les trois Aristochats zei

Hiephoi, Miaumauw en La Mascotte, ja ja, wij zijn in een bij-zon-der, een uit-ste-kend, een fan-tas-tisch humeur, want dank zij de heer of mevrouw 'Anoniem' is het ons gerechtigd uw aandacht te vragen voor het volgende dat ons uit de plaatselijke pers is bekend geworden:

Op landgoed Les Fontanelles, dat zo uitstekend wordt verzorgd door de heer Bert en mevrouw Marleen, is een internationaal beschermde diersoort, de Salamandra salamandra, ontdekt, en uit onderzoek door de municipale, de departementale, de landelijke, de Europese en de verenigde natuurbeschermingsorganisaties is vastgesteld dat deze zeldzame goud- of vuursalamander reeds eerder domicilie had gekozen in zijn natuurlijke habitat op Les Fontanelles dan de homo sapiens, en werd door voornoemde organisaties deswegen besloten dat weliswaar de huidige Nederlands/Vlaamse kolonie van homo sapiens in het nabijgelegen gebouw en op de belendende gronden onbebouwd mogen vertoeven, doch dat verdere bebouwing onder geen voorwaarde mag worden toegestaan waartoe alle reeds verleende vergunningen worden opgeschort, omwelke de plaatselijke autoriteiten de onmiddellijke stillegging vorderen van de bouw van enig opstal voor tijdelijk of permanent gebruik binnen een straal van 600 meter rondom de locatie die plaatselijk bekend is als 'voormalig zwembad'.

Met genoegen voor u gereproduceerd uit de laatste editie van de Marnaves-bode.

Hiephoi, Miaumauw en Mascotte baronesse de la Marotte a Plomb

le Maître Piscinier Tarnais, gespecialiseerd in het omzeilen van ingetrokken zwembad-bouwvergunningen, zei

Dag mensen, leuk dat ik jullie weer eens tegen het lijf loop, want ik mag vrienden altijd graag ontmoeten.

Wat moet dat een tegenslag zijn voor jullie zeg, dat verhaal in het plaatselijk liegertje van Marnaves.

Tenminste, als die katjes zich niet vergissen natuurlijk, je weet maar nooit.

Maar stel dat het waar is dan is er natuurlijk helemaal niets aan het handje want de oplossing is voor mij even simpel als geniaal, dat begrijpen jullie wel.

Voor fijne mensen zoals jullie doe ik graag iets extra, en als die burgemeester nou z'n woord op die zwembadvergunning niet mocht houden dan passen we er gewoon een mouw aan, en wel als volgend:

Die droogschuur ruimen we een beetje op, we bouwen er een fenomenale aqua-mundo in, en je hebt een overdekt zwembad.

Als je dat wilt kan je warm water gebruiken, zomer en winter recreatie van de bovenste duikplank!

Met 1 drukje op het knopje kunnen we dat dak open laten klappen en dan heb je een openluchtzwembad, geweldig toch?

En voor fijne mensen zoals jullie wil ik dat wel voor een leuk prijsje aannemen, zo'n klusje.

Zullen we zaterdag, zo bij een stokbroodje met paturein en een slokkie wijn even wat bespreken? Uiteraard in de secherie? We komen er uit, zeker weten!

Groetjes van le Maître Piscinier Tarnais, gespecialiseerd in het omzeilen van ingetrokken zwembad-bouwvergunningen

Les Fontanelles zei

Ha, gevonden, het is een jonge marmersalamander: http://nl.wikipedia.org/wiki/Marmersalamander

Dr. E. van der Meer zei

Geachte heer/mevrouw,

Een marmersalamander, inderdaad, en nog wel een eerstejaars. Dat kun je zien aan de oranje rugstreep. En dat 'm een voorpootje en een stukje achterflap ontbreekt is niet ernstig. Dat groeit vanzelf weer aan, in een iets afwijkend kleur. Minder algemeen bekend is het feit dat van de marmersalamander een tamelijk giftige variant bestaat, ook met een rode c.q. gele rugstreep. Deze Triturus marmoratus mortiferus bezit gifklieren in de opperhuid, waardoor onbeschermd contact met de T. mortiferus kan leiden tot acute verlammingsverschijnselen. Of tot gemene zweren en kwijlende mondhoeken.

Dr. E. van der Meer
gastdocent Mental Sunshine Academy
faculteit training & participatie

J. de Zwart Bzn zei

Vrouw!

Weet toch beter, dit is een teken. Vielen in het verre Amerika slechts dode vogels uit de lucht, zwom in het zondige Queensland slechts de zoutwaterkrook door de woestijn, bij u regent het reeds salamanders. Niet lang meer zal het duren eer de kikvorsen en de zwadden hun slijmerige krochten zullen verlaten. Het Kwaad kent immers vele wegen. Toch niet voor niets schrijven de Heren in het Boek:

"Am I right in thinking there's a real frog in here?"
"Yes. A little one."
"What sort of frog?"
"A dead frog."
"Is it cooked?"
"No."
"What, a raw frog?"

(Just the Words VI: 72)

Kom tot inkeer nu het nog kan. Metsel een buitenbad voor uw rituele voetwassing, pleng olie uit violen en ploeg uw akkers met een maitre.

Johannes de Zwart Bzn
Veluwezoom

R. IJsagent zei

En die Marmersalamander is een watersalamander! Maar ja, of ze tegen gecultiveerd zout of chloorhoudend zwembad water kunnen? In elk geval lijkt mij een beroep op het verstoren van het natuurlijk habitat van het beestje, waar de 3 kattenbeesten zich zo in verheugen, nauwelijks haalbaar.Immers, het diertje is duidelijk verdwaald en zal na de winter ongetwijfeld weer het natuurlijk habitat opzoeken. Probleem opgelost.
R.IJsagent, gespecialiseerd in het verhuren van gites, chambre d'hotes en andere opstallen met en zonder buitenbaden.