vrijdag 28 januari 2011

Zwembad, dag 4

Weer helemaal niets te zien.

Hoewel, als je goed kijkt zie je dat er beton is gestort aan de rechterkant. Kan niet zeggen dat het echt opschiet, ze komen ook elke keer maar een halve dag, maar dan wel met z'n drieën. Ik denk dat ze volgende week beginnen met de muren. We zullen wel zien.

Ik was vanochtend nog even naar de dierenarts, zonder Mini maar wel met haar plasje. Nou ja, plasje, plasje, meer dan drie druppels heb ik niet weten te bemachtigen. Maar het was voldoende, ze zouden het onder de microscoop leggen en daar heb je ook weer geen liters voor nodig tenslotte. Eind van de middag kwam het antwoord, Mini heeft struviet, oftewel, blaasgruis. Morgenvroeg weer met haar langs, om vanalles en nog wat, ik heb niet alles verstaan, maar hoe dan ook voor een prikje. En daarna op speciaal voer.

Ik heb haar maar vast vitamine C gegeven, schijnt goed te zijn voor de zuurtegraad. Baat het niet, het schaadt niet.

5 opmerkingen:

Neerlandicus zei

Gaat de kat nu in bad met vitamine C. Want u schrijft baadt het niet, schaadt het niet. Of bedoelde u baat het niet, schaadt het niet?

Les Fontanelles zei

Ben helemaal in de war met dat zwembad natuurlijk. Dank oplettende lezer, het is gecorrigeerd.

Kees - broer van - Rein van der Louw zei

Speciaal voer? Praat me er niet van. Eéns in de paar weken naar de firma Willems in 5-huizen om zo'n zak te kopen. Weegt een beetje maar kost een boel om eens met Mien Dobbelsteen te spreken. Maar het is wel goed voor het beestje. De harde brokken doen ook nog eens goed aan het gebit/ nauwelijks tandsteen te zien. Overigens is dit wel het seizoen waar de beesten dik en vadsig liggen te worden in de huiskamer. Het wordt tijd dat ze weer naar buiten gaan om het erf te verdedigen. En als beloning krijgen ze dan sperciebonen. Daar vallen ze van af. Zal je zien dat ze weer eens met een merel of ekster aankomen.

De heer des huizes zei

Merels, eksters, hmmm, die kennen ze niet hier. We zitten hier vrij dicht tegen de Pyreneeen aan, waar de lammergier welig tiert. En die passen niet door het kattenluikje.

Kees - broer van Rein - der Louw zei

Lammetjes vast wel. Zou wel eeb loederig geheel kunnen geven.