maandag 24 januari 2011

Zwembad, dag 2

Er is niet lang gewerkt aan het zwembad vandaag, maar een uurtje of vier, maar ik moet zeggen dat Christophe hard werkt. Ik weet niet of het is opgevallen, maar dit is dus wéér een Christophe. De installateur van de zonneboiler was ook al een Christophe. Dit is dus een andere. Het is ook weer niet zo dat alle Fransmannen hier Christophe heten. Hoewel, nu ik er zo over nadenk is het wel een populaire naam.

Één van de mooiste Franse chansons is ook al gezongen door een Christophe.

Voor de goede orde, dit is dus níet de Christophe van het zwembad en ook níet de Christophe van de zonneboiler.

Maar even terug naar het zwembad. Christophe werkt hard, de zwembad-Christophe dus. De andere Christophe ook wel, maar die is nu niet hier aan het werk.

Nu doe'k het weer! Terug naar het zwembad.

Enfin, er is dus hard gewerkt en weer zie je er vanaf "ons point-of-view" helemaal niks van.

Maar dichterbij zie je wel degelijk voortgang.

En die voortgang is er ook in de gite, hoewel er vandaag niet erg veel is gebeurd. We hebben in slaapkamer één de verwarming geïnstalleerd, kunnen we ook bij lage buitentemperaturen doorwerken.

Met de afwerking begonnen. Kieren en naden in muren en plafond gevuld en de balk in de beits gezet.

2 opmerkingen:

Badgast zei

Is het nu een 'point of view' of een 'point de vue'? En is het van jullie (ons) of zijn het er elf ("ons"). Ik ben de kluts kwijt, maar wat wil je met al die Margarita's en Christophe's. Als ge maar leut het, nie waor? Enneh, trouwens, waar is die Maître Piscinier gebleven? Zeker met de zuiderzon er van door die hij al patureintje en batonnetje etend en wijntje drinkend heeft afgetroggeld? ben benieuwd hoe Christophe (ja, die van het zwembad) nu betaald gaat worden. Die heeft zeker nog niet door dat die Maître Piscinier pleitheine is. Nog maar even uitstellen dus anders zit je met een half zwembad of toch nog met een eerste vulling voor eigen rekening in plaats van die gratis vulling van de Maître.

Le Maître Piscinier Tarnais zei

Héhé, hallo en gegroet beste badgast!

Wat ben ik opgelucht dat je van je hart geen moordkuil maakt beste kerel! Je zegt eerlijk wat je op de lever ligt. Zo kan ik tenminste je misvattingen heel snel en goed en vakkundig rechtzetten.

Christophe is in zijn vrije tijd aan het amateur-toneel en hanteert daarbij allerlei vermommingen. Hij kan ook niet onverdienstelijk zingen, vraag dat maar maar aan mevrouw Marleen.

In één van zijn rollen is hij zonneboileraanlegger, in een andere vermomming is hij stratenmaker-op-zee, en als hij echt geld nodig heeft komt hij bij mij werken als aannemer in het aanleggen van zwembaden.

En heus, als hij trek heeft mag hij gewoon een wijntje en patureintje bij mij mee komen verorberen, da's wel zo gezellig. Eet je trouwens ook mee? Dan bespreken we gelijk een leuk aanbod voor een zwembadje in je tuin. Deal?