zondag 9 januari 2011

Vue stupéfiant

En we hebben een deur! Niet dat ze erg funktioneel is op het moment, je loopt nog gewoon door de muur naar binnen, maar da's een kwestie van uren nu. Werkuren dan wel, vanavond gebeurt er niks meer.

De muur had al klaar kunnen zijn maar we werden weggeroepen, of we bij buurman le maire langskwamen voor taart. Hij heeft zijn péroné gebroken. Zijn wát!? Het is ons met handen en voeten uitgelegd, het blijkt zijn kuitbeen te zijn. Uitgegleden op Kerstavond, in de sneeuw en inmiddels heeft hij er flebitis bij gekregen, gratis en voor niks.

We hadden zijn huis al vaker langs de buitenkant bekeken, maar nu waren we voor het eerst bij hem thuis uitgenodigd en konden we eindelijk de binnenkant bewonderen. En wat blijkt, hij heeft midden in zijn woonkamer een jacuzzi, met een vue stupéfiant over de weidse omgeving (geen idee hoe je dat in het Nederlands zegt, maar ik zou zeggen een stupifierend uitzicht). Ik zag me al zitten, hartje winter, sneeuw die zachtjes naar beneden dwarrelt, uitzicht tot Italië, oliebollen met veel poedersuiker en een glas bubbels in de hand....

2 opmerkingen:

TMI - Too Much Information zei

Marleen in een bubbelbad met bubbels ..... mmmhh. 'Adembenemend' of 'om sprakeloos van te worden' zijn begrippen die zo op komen 'borrelen' maar dan vooral gericht op het "uitzicht tot Italië" en de "sneeuw die zachtjes naar beneden dwarrelt". Ik kan me daar wel in verplaatsen. Hoe groot is dat bubbelbad eigenlijk Marleen?

Les trois Aristochats zei

Hiephoi, Miaumauw en La Mascotte zijn verheugd uw aandacht te vestigen op de volgende verheugende feiten:

1. Marleen is een bekende van 'le maire'
2. Marleen is ook binnenshuis welkom bij 'le maire'
3. Le maire beschikt over een jacuzzi (met vue stupéfiant bij de gratie van le maire)

1+2=3, ergo: De jacuzzi is binnen bereik van Marleen, en dus is de aanleg van een jacuzzi binnen de muren van Les Fontanelles volstrekt overbodig want indien gebruikt bij le maire kost het voor Les Fontanelles en haar bewoners geen ruimte en geen energie, en anderzijds bevordert een jacuzzi-tje nemen bij le maire meteen de integratie, zeker als ook bert Meegaat want dan klap je in één keer Nederland, België en Frankrijk, als dat geen klasse is!

En een niet bepaald ondergeschikt bijkomend voordeel voor ons katten laat zich raden, wij hoeven hierover uiteraard niet uit te weiden, u kent ons immers?

Met de vriendelijkste en meest opgeluchte groeten van The Aristocats, joehoe!