zondag 15 januari 2012

Croquands



We hebben leuke buren. Zoiets moet je treffen, dat weet je niet van tevoren. Je hoort wel eens van anderen dat ze pas na vele jaren schoorvoetend contact kregen met hun buren, niet iedereen heeft het op les étrangers.

Maar hier hebben we gewoon geluk gehad. Vanaf dag één zijn we met open armen ontvangen. Ze helpen ons met werkelijk alles wat je je maar kunt voorstellen. Of het nu gaat over informatie, het invullen van een onbegrijpelijk formulier of het aanleggen van een moestuin, niets is teveel gevraagd.

Wat we met onze buren ook af en toe doen is uitgebreid dineren. We zijn al eerder bij hun te gast geweest, vandaag hebben wij voor ze gekookt. Voorgerecht, soepje, hoofdgerecht en kaasplateau uiteraard. Dat hoort erbij hier. En daarna taart, taart en nog eens taart. Het is de gewoonte om, als je bij iemand gaat eten, een taart mee te nemen, of iets wat er op lijkt. En dus kregen we een appeltaart, een gâteau à la broche en croquands. Het één nog lekkerder dan het andere.

Appeltaart kennen jullie al en de gâteau à la broche heb ik in dit blog al uitgelegd op 26 februari 2011. Blijft er de croquands nog waarvan ik jullie het recept niet wil onthouden.

700 gram fijne suiker, 140 gram bloem, 150 gram eiwit, 250 gram amandelen mengen en in kleine hoopjes op bakpapier leggen. 10 minuten bakken in de oven op 190 graden.

Gewoon proberen, ze zijn echt de moeite waard.

3 opmerkingen:

Aad zei

Oeps ... Laat dit bericht nou nèt binnenkomen terwijl ik, geheel tegen de gewoonte in, op dit tijdstip nog niet gegeten heb :( ... De geur komt zowat uit m'n HTC-tje omhoog kringelen ... mjammie ;)
Snel op zoek naar iets veels en lekkers!

Anoniem zei

zie je wel inspiratie!!!! putain de merde cul de canard!!!!!!

Les Fontanelles zei

Hahaha, anoniempje, mooi gesproken! :D