donderdag 5 januari 2012

Project erbij

Onze nieuwe badkamer is zo goed als klaar. Alles is functioneel, de douche is vandaag voor het eerst in gebruik genomen, de wastafel en het toilet waren al eerder ingewijd. Er moet nog wel wat afgewerkt worden hier en daar, maar daar gaan we niet op wachten, dat komt later wel een keer.

En waarom we daar niet op gaan wachten is heel simpel, de oude badkamer is vandaag gesloopt.

Kijk, dit is alles wat er over blijft van de douche, niet bepaald veel. Het was de hoogste tijd, de vloer in het oude huis is verdwenen, alles wat rest is een hoop aarde. Volgende week kan begonnen worden met de voorbereiding van de vloerverwarming en als het goed is gaat het dan ineens snel. Daar waar de oude douche stond moet de boiler van 1000 liter komen te staan.

Je zou kunnen denken, waarom al die moeite, waarom moet alles gesloopt worden, waarom niet gewoon die boiler in de douche en klaar. Het antwoord is simpel. Om te beginnen is die badkamer niet hoog genoeg, die boiler is te groot en dus moet het plafond er uit. Een tweede reden is dat muren en plafond van die badkamer nooit geïsoleerd zijn geweest en da's niet slim. Een derde reden is dat de indeling een beetje veranderd moet worden omdat anders de deur niet meer open kan. En als vierde moet de hele waterleiding opnieuw worden aangelegd omdat niemand weet hoe die leidingen lopen en het toilet wat naast de badkamer zit het wel weer moet gaan doen straks.

Dus zit er niets anders op. Alles gaat tegen de vlakte en we bouwen het daarna weer op. Project erbij dus. Ach ja, hebben we weer wat te doen.

Geen opmerkingen: