dinsdag 10 januari 2012

Moshi moshi

We hadden een deur nodig, voor de nieuwe doorgang naar de garage. Een deur die een beetje stevig is, die niet omvalt als je er tegen blaast en die dieven buiten weet te houden.

Ik maak me geen illusies, als een dief binnen wilt komen dan komt hij, of zij, er ook in, hoe goed je de zaak ook vergrendeld en beveiligd. Maar we kunnen het hem, of haar, natuurlijk wel een beetje lastig maken. Vandaar een deur die tegen een stootje moet kunnen.

We hadden een degelijke uitgezocht en dus op weg naar Albi, naar de deurenwinkel. Tant pis, uitverkocht en pas over twee maanden weer leverbaar. Je raadt het al, hadden we geen zin in om op te wachten, dus hup, naar Toulouse waar meer goeie winkels zitten.

Het is wel een beetje raar hier, je rijdt "even" bijna twee uur om een deurtje te gaan halen. Alsof je in Amsterdam woont en "even" naar Antwerpen rijdt om boodschappen te gaan doen. Maar zo gaat dat hier, de afstanden zijn wat groter dan wat je in de randstad gewend bent.

Van de nood een deugd gemaakt. Terwijl we er toch waren "even" aangelegd bij een groot winkelcentrum, de magen begonnen te rammelen. Heerlijk zitten lunchen bij een Japanner. Kijk, dat maakt de trip weer meer dan de moeite waard.

En o ja, die deur hebben we gevonden.

Geen opmerkingen: