zondag 29 januari 2012

Ragréage



We hebben de garderobe/toiletruimte vandaag van een laagje ragréage voorzien. Tja, weer zoiets waarvan ik vroeger geen benul had dat het bestond, laat staan dat ik nu zou weten wat het Nederlandse woord ervoor is. Maar ik zal het uitleggen. Het is één of ander poeder waar je water aan toevoegt en wat zo vloeibaar is dat je er een oneffen vloer glad mee kan maken zodat je erop kan tegelen bijvoorbeeld.

Werkelijk, die vloer was daar zo scheef, het scheelde in hoogte een centimeter of twee tussen voor- en achterkant en laat daar maar drie meter tussen zitten. Er viel nogal wat recht te trekken dus. Nu is twee centimeter niet echt haalbaar met dat spul, maar we hebben ons best gedaan. Op een ruimte van nog geen negen vierkante meter zijn er zes zakken ingegaan en eigenlijk was dat nog te weinig.

We hadden ons een beetje verkeken op de vloeibaarheid, elk klein kiertje was voldoende voor lekkage en geloof me, lekken deed het, alle kanten op. Maar goed, het zit er in, alles wat rest is afwachten tot het droog is en tot die tijd de nieuwsgierige poezen er weg zien te houden.

1 opmerking:

De Heer des Huizes zei

Egalisatiemortel