zondag 22 januari 2012

Vloerverwarming

De drie dagen geleden gestorte vloer is droog. In zoverre dat we er overheen mogen lopen.Helemaal droog om te kunnen tegelen, dat duurt nog even, minstens een maand en met het huidige weer, mistig en miezerig, kan het nog langer gaan duren.

We moeten dat versnellen en dat doe je door de vloerverwarming aan te zetten. Even een paar blokjes hout in de kachel en stoken maar. Ware het niet dat die kachel nog niet aangesloten is en dat dientengevolge geen optie is. Dat kon nog eens lastig gaan worden. Er moet een paar weken lang lauw water door die buizen gaan stromen, eerst 10 graden, dan met kleine stapjes gedurende twee weken de temperatuur opschroeven naar 25 graden om het daarna weer met dezelfde kleine stapjes in twee weken af te bouwen naar 10.

We zouden de sanitairboiler kunnen aansluiten, die heeft ook nog als voordeel dat het water op zonne-energie opgewarmd wordt. Maar hoe regel je zoiets nauwkeurig op de graad. Lager dan 20 graden kent hij niet. Bijkomend klein probleempje is dat we ons dan met lauw water moeten douchen. Een paar dagen hou ik dat nog wel vol, maar een maand, 'k mag er niet aan denken.

We zijn er nog niet helemaal uit, onze breinen draaien op volle toeren om een list te verzinnen. Misschien een lezer met een goed idee?

2 opmerkingen:

Rein van der Louw zei

Op de Franse marktplaats een goedkope CV ketel zoeken en die tijdelijk aansluiten?
Verder heb ik er geen verstand van!

Aad zei

Sabbatical month invoegen, wijntje er bij, genieten maar!