zaterdag 14 januari 2012

Ziet die deur



Ziet ziet, we hebben een deur. En niet alleen wij, de poezen ook! Ze moeten er wel nog een beetje aan wennen, maar dat gaat snel genoeg.

Waar ze ook aan moesten wennen is dat hun kattenbak van veertig vierkante meter verleden tijd is. De vloer is nu belegd met een folie en noppenplaten. Maar goed dat er een serieuse dekvloer overheen komt te liggen om de zaak luchtdicht af te sluiten.

Tja, je kan het die beestjes niet kwalijk nemen, het is begrijpelijk dat ze liever niet naar buiten gaan. Het zijn nogal erge salonpoezen, vooral in de winter. Uren lang liggen ze languit op de bank, het liefst voor de warme kachel. 

Ik vraag me wel af hoe dat straks zal gaan. Er is dan nog steeds een kachel, maar die geeft bij lange na niet zoveel directe warmte als deze. De warmte wordt afgegeven aan de boiler die op zijn beurt de vloerverwarming en radiatoren gaat opwarmen.

Toch wel spannend hoor, we hebben alles zelf berekend, hoeveel kilowatt we nodig hebben, hoeveel buizen en hoe die gelegd moeten worden, hoeveel radiatoren en waar die moeten komen te staan. Alles ook nog eens zelf besteld op internet ook.

En nu maar hopen dat het allemaal klopt en past. Maar ik heb er alle vertrouwen in.

1 opmerking:

Kees van der Louw zei

Die van ons weten perfect de plekken met concentraties van buizen in de grond te vinden en gaan daar liggen knorren!