maandag 16 januari 2012

Lekker warme buizen

Vandaag zijn de buizen voor de vloerverwarming geleverd. Keurig op tijd, geheel volgens afpraak. Ze komen helemaal uit Duitsland, met een belofte van aflevering binnen 72 uur. Netjes. Daar bestellen was ook nog eens een stuk goedkoper dan ze hier ter plekke kopen en je hoeft er bovendien de deur niet voor uit want ze worden voor diezelfde deur afgeleverd. Geen gesjouw, geen gedoe.

De volgende stap is om die 240 meter buis in de noppenplaten te krijgen. Dat wordt een leuk klusje volgens mij, maar niet heus. Die krengen zijn hard en inflexibel. Zie dat maar eens op zijn plek te krijgen. Wat ook niet bepaald helpt is dat het koud is in dat deel van het huis en ze daardoor alleen maar stugger worden.

En daarom slapen ze vannacht voor de kachel, krijgen ze het lekker warm van.

6 opmerkingen:

Kees van der Louw zei

Mooie kachel. Komt er nog een staalplaat omheen?

Groetjes uit Argentinië

BYTErtje zei

Op 27-12-2010 hadden jullie een superkachel te leen. Als je er weer zo eentje huurt, blijft de buis wat soepeler en je handen ook.

Les Fontanelles zei

Ha BYTErtje, the one and only! We laten die buizen leggen, nog wel door diegene van wie we die superkachel te leen hadden. We zien wel hoe het gaat straks. Ik ben benieuwd en volg het op de voet.

Les Fontanelles zei

Nee Kees, deze kachel komt straks niet meer terug, die verdwijnt. De nieuwe wordt wel degelijk ingebouwd, maar of dat met een staalplaat zal zijn ..

Aad zei

Misschien een idee om ook nog een föhn bij de hand te houden? Zeg maar 'een lokaal hogedrukgebied' op de plek waar je 'm wilt buigen?

Aad zei

O oeps, ik zie dat BYTErtje al een veel beter idee had. Daar krijg je zelf ook nog wat warmte van :)

Trouwens, als je lang genoeg doorbuffelt krijg je het zonder kachel ook nog warm, vraag maar aan mij!

(Afgelopen zaterdag langs de doorgaans kille waterkant aan het wilgen- en elzenknotten geweest. En daar krijg ik het onaangenaam warm van!)