zondag 4 september 2011

Decadent

Het zal in het noorden moeilijk zijn om te geloven, maar het is hier nog steeds zwemweer.

De thermometer in het zwembad geeft een comfortabele 27.3 graden aan, geloof me, da's warm. Zo warm dat het op een bewolkte en winderige dag als vandaag in het zwembad vijf graden warmer is dan erbuiten. En dat voel je. Het is alsof je in een warm bad stapt. Ik weet het, het klinkt een beetje decadent en wellicht is dat ook zo, maar o o o, het is zo lekker.

Dat alles hebben we aan twee dingen te danken. Om te beginnen aan het bubbeldek dat op het zwembad ligt, dat voorkomt vooral 's nachts het afkoelen van het water. Daarnaast bewijst de verwarming van het zwembad nu toch echt zijn nut. We hadden in eerste instantie zo onze bedenkingen, die verwarming deed niet zo veel dachten we. En eigenlijk was dat ook wel logisch. Als je hier met tien personen verblijft dan duurt het een hele tijd voordat de zonnepanelen de 400 liter water in de boiler opgewarmd hebben tot 80 graden, zo lang dat er weinig tijd over blijft om het zwembad op te warmen. Maar nu we weer met z'n tweeën zijn krijgt het zwembadwater alle aandacht. 

Als het zo doorgaat kunnen we nog tot ver in de herfst genieten van het zwembad, alleen iets verzinnen voor als je eruit stapt, terrasverwarmer of zo. Over decadent gesproken.

Geen opmerkingen: