vrijdag 23 september 2011

Geen drol te zien

We zijn er nu echt wel aan toe om te beginnen met het slopen van het binnenwerk van het oude huis. De sloophamer staat al paraat, langzaam maar zeker verdwijnen meubels en raakt de opslagkamer leeg. Da's overigens nog een heel gedoe, die opslagkamer. Na de verhuizing was die volgestouwd met de spullen die we niet meteen nodig hebben, of die we misschien wel nooit meer nodig hebben maar die een mens tegen beter weten in achter zich aan sleept.

Als alles leeg is gaan eerst alle binnenmuren eruit. Veel moeite zal dat wel niet gaan kosten maar het geeft een hoop rommel. Dat puin moet worden afgevoerd of, zoals in ons geval, hergebruikt. We gaan ooit de sechoir, de tabakschuur, nog eens aanpakken, te beginnen met een betonnen vloer. En dus dachten we, dat puin storten we in die sechoir en dat dient dan weer als basis voor dat vloertje-to-be. Heel goed plan, ware het niet dat er een dikke aangetrapte laag hooi ligt juist daar waar die vloer moet verrijzen.

Er zit niets anders op dan eerst maar de sechoir leeg te halen, in Plien en Bianca outfit en met stofmasker op kubieke meters stoffige zooi weg scheppen met de riek.

Nog een geluk dat de koeien er al heel wat jaren weg zijn, geen drol meer te zien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Sloofamer? Werfengel, schaaferder, strifeld, zul je bedoelen!

Anoniem zei

Nee nee, opfaalbrug, tofoer moet het zijn.