donderdag 29 september 2011

Verkoeling

Met dat klimaat hier kan je wel wat verkoeling gebruiken, iets wat niet alleen voor mens en dier geldt.

Bij stom toeval hadden we een paar weken geleden ontdekt dat de Starlet aan een nieuwe radiator toe was. Dat dat ding nog koelde was een klein wondertje, de helft van de koelvinnen was inmiddels verdwenen, de rest verpulverde onder je handen.

Het zal jullie misschien verbazen, maar het was nog niet zo simpel om een nieuwe te vinden. En dat alles om dezelfde reden als waarom deze auto moeilijk te importeren was in Frankrijk: de Startlet is hier nooit met een automatische versnellingsbak verkocht. En omdat je voor een automaat een ander type radiator nodig hebt was het nog een hele klus om een leverancier te vinden.

Maar ergens in de buurt van Parijs was er toch een bedrijfje wat ze kon leveren. Geen probleem, gewoon via hun website bestellen en drie dagen later in huis. Juist, niet dus, of ja, toch wel, maar bij aankomst, je raadt het al, het verkeerde type, voor een handgeschakelde Starlet.

Het heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, ik zal jullie de details besparen, maar het belangrijkste is dat het nu dan toch gelukt is, dankzij een Duitse leverancier. Vanaf vandaag rijdt het rode karretje weer fris en monter rond.

1 opmerking:

Kees zei

En de volgende keer stuur je even een mailtje naar NL? Heb een vriendje die Chef Werkplaats is in een garage, vandaar.