woensdag 26 juni 2013

ONkruid

Eindelijk was het weer eens een aangenaam warme dag vandaag, geen wolkje te zien, alleen maar een strakblauwe lucht met een heerlijk warm zonnetje. Het werd wel tijd, we begonnen langzaam maar zeker genoeg te krijgen van het frisse weer.

Het was zelfs ineens zo warm dat we toch maar de planten in de tuin even water hebben gegeven. Het gaat dan ineens hard, je ziet alles groeien. Zo ook het onkruid. Het is niet te geloven hoe hard dat groeit, zoiets moet gewoon pijn doen aan die plantjes.


We noemen het allemaal maar onkruid, maar ja, er staan toch wel vaak hele fraaie planten tussen met prachtige bloemen. Eigenlijk zonde om ze weg te halen. Maar we doen het toch maar. Onder dat "onkruid" staat overigens geen spriet gras meer, maar het leuke is, als alle onkruid gemaaid wordt dan is het hele perk weer gewoon groen.

Wat is eigenlijk het tegenovergestelde van ONkruid? OFFkruid of NOkruid? Of gewoon "kruid". Ach, maakt het uit, ik vind alle kruid mooi, zo lang het niet prikt, bijt of brandt, want dan is het MAAKDATJEWEGKOMTkruid.

Geen opmerkingen: