donderdag 27 juni 2013

Verfklus

Afgelopen najaar, toen we nog snel voor de winter van woonkamer geruild hebben, hadden we geen tijd meer om al het houtwerk van ramen en deuren te schilderen. Het was niet zo belangrijk tenslotte, de buitenkant stond in de grondverf en kon wel wat regen verdragen. En voor ons was er geen noodzaak toe, er waren andere zaken die prioriteit hadden om de overtocht van noord naar zuid te kunnen maken.

Als de dagen korten en het wat frisser wordt is het bovendien geen doen om te schilderen. Je kan wel vroeg beginnen maar dan nog zal je als de avond al valt je deuren nog niet kunnen sluiten omdat de verf nog niet droog genoeg is. Als je luiken hebt is dat niet zo'n probleem, maar zonder luiken alles zomaar open laten staan, mwah, ik weet niet.


We hebben inmiddels de langste dag alweer gehad, de zon schijnt, het is niet te heet nog, dus het moest er maar eens van komen. De kwast maar weer ter hand genomen en een beginnetje gemaakt. De buitenkant van een dubbele openslaande deur in katoenwit geverfd vandaag.

En och, wat knapt dat op, het ziet er echt wel fraai uit. Het moedigt aan om door te gaan. Maar niet morgen, dan staat er wat anders op het programma.

Geen opmerkingen: