dinsdag 25 juni 2013

Phishing, the sequel

We wonen en leven in Frankijk dus betalen we ook belastingen in Frankrijk. Je betaalt hier net zoals in België (als ik me niet vergis) belasting achteraf. Je betaalt dus niet tijdens het jaar al maar pas bij de afrekening, rond mei of juni. We hebben ook keurig op tijd ons elektronisch formulier ingevuld en verstuurd.

Hoe het in België gaat weet ik niet, maar wat hier anders is dan in Nederland is dat als je aftrekposten hebt zoals milieu-investeringen je die vergoedt krijgt. Ook al betaal je te weinig belastingen, je krijgt dan geld toe in plaats van te moeten betalen. Een fair systeem, iedereen profiteert in gelijke mate, of je nu weinig of veel inkomen hebt.

We hebben afgelopen jaar nogal wat investeringen gedaan op dat vlak. Bij invullen van ons formulier bleek dat we daardoor helemaal niets hoefden te betalen, sterker nog, dat we geld toe kregen van de belastingdienst. Geweldig toch?

Begin juni hebben we alles ingestuurd, net voor de valreep, we zijn meester in het uitstellen van die dingen. Maar goed, we waren nog keurig op tijd. Vandaag kregen we een mail, met de melding dat we inderdaad geld toe krijgen. Wel iets minder dat we dachten, maar wat geeft het, we waren al lang blij.


Maar he, wat staat daar nu, "Wees voorzichtig met dit bericht". Verdomd, het is er weer één, weer zijn we onderwerp van phishing, althans, een poging daartoe. En weer een mailadres in Polen.

Pas goed op, nogmaals, er is blijkbaar een fraduleuze bende aktief. Trap er niet in, kijk even goed naar de afzender voor je op een link klikt.

Geen opmerkingen: