zondag 23 juni 2013

Roept u maar

Je zal het haast niet kunnen geloven, nou ja, wij zelf ook amper, maar we hebben weer een beetje voortgang aan onze woonkamer. Spectaculair is het allemaal niet, maar toch, alle beetjes helpen.

De kachel brandt al een tijdje niet meer, we hadden eigenlijk geen excuus om niet aan de ombouw te beginnen, maar ken je dat? Altijd verzin je wel wat. We hadden al een paar weken geleden een speciale plaat in huis gehaald, eentje die tegen vuur en hitte kan, we moesten die er alleen nog even inzetten.


We waren al wel eens begonnen met die ombouw, maar dat was niet zo'n succes. Vooral omdat die kachel nogal heet wil worden en alles wat we daar tegenaan zetten bijna spontaan in de fik ging. We hebben toen maar besloten om het serieus aan te pakken, vandaar dat we die speciale, overigens peperdure, plaat maar hebben aangeschaft.

En dan komt het probleem, hoe krijg je die plaat netjes achter de rand van de kachel. Die rand zit vast, die kan je niet even demonteren en er later weer op zetten. Omdat problemen niet bestaan, zijn we de uitdaging aangegaan en hebben een fraaie oplossing verzonnen. Een beetje passen en meten, schuren en schuiven et voila, het zit als gegoten, wie doet ons dat na.

Nu de rest nog even. Dat wordt ook nog een probl.... huh uitdaging. Een normale gipsplaat is 13 mm dik, deze is er 15. Aan de rechterkant moet nog een stuk bij komen. Er moet dus op de een of andere manier 2 mm overbrugd worden zonder dat je de naad ziet als het afgewerkt is.

Heb je een goed idee? Roept u maar, alles is welkom.

1 opmerking:

Aad zei

Voorstel:

Op de dunne plaat kun je een paar opvulringen monteren op de achterkant, op de plek waar je de schroeven gaat plaatsen.

Gaatje even ("veel te klein") voorboren zodat je de juiste plek weet, aan de achterkant met wat lijm de opvulringen plakken en dan de plaat tegen de muur schroeven.

En als je bang bent dat de platen dan veel te verend tegen de muur komen te zitten kun je hier en daar een paar strepen siliconenkit op de achterkant spuiten die je eerst laat opdrogen voordat de plaat tegen de muur gaat.

Ten minste, zo zou ik het doen. Maar misschien hebben anderen wel nog veel betere ideeën?

Groetjes en succes; Aad