vrijdag 8 oktober 2010

Bobo

We voelen ons hier veilig. We doen zelden de deur op slot. Ook niet van de auto's, papieren liggen gewoon in het dashboardkastje, kan je ze niet vergeten als je op stap gaat. Maar vanaf vandaag komt daar verandering in.

Eergisteren werden we op het parkeerterrein van de bricodepot aangesproken door een man. Een beetje zuiders type. Of we onze oude Mercedes niet wilden verkopen. Onze Bobo? Onze blauwe buffel? Never te nooit nie! Maar we voelden ons gevleid, er zijn niet zo veel liefhebbers van oldtimers in la douce. Alles wat ouder is dan 10 jaar wordt denigrerend "bagnole" genoemd.

Verder niet bij stilgestaan. Maar vandaag werd er op onze voordeur geklopt. We hebben geen bel, vandaar. Een zuiders type, die iets onverstaanbaars mompelt. We verstaan "mompel mompel mompel bouton". Knoop? Moet de man een knoop? Wat voor knoop, welke knoop? O, verkoopt hij knopen of zo. We staan elkaar verbijsterd aan te kijken. Een buurvrouw die toevallig even langswipte brengt soelaas. De man wil een schaap kopen. "Mouton", niet "bouton". Oooooh, juist. Nee, die schapen zijn van onze buurman, moet je hem vragen. Eerste rechts, dan weer rechts, daar woont hij. Hij is er vroeg bij, het offerfeest is toch pas op 16 november?

En passant vraagt hij ook nog even of onze Mercedes niet te koop is.

Da's de tweede in 48 uur, hmmmm.......

6 opmerkingen:

S. Akriksen zei

OhLala, Zuidelijke Types in het zuiden, als dat maar goed gaat... Haal snel het wasgoed binnen. Aux armes, citoyens!

Salmi Akriksen
Kauhajoki, Finland

T. Oudewater zei

Lieve Mau en Hiep,

Passen jullie een beetje goed op jezelf? Voor je het weet ben je zwanger, met al dat vreemde volk langs de deuren.

Skopje,
Tiny

werkgroep gezelschapsdieren
(maar nu maar even niet)

Brameau le Premier zei

Tjeetje, wel erg eng allemaal! Vergeet niet om de vuilnisbak 's nachts binnen te zetten, want ze snijden de zakken open, op zoek naar oud ijzer. De goeden niet te na gesproken, natuurlijk.

Brameau I

Uteregse Wout zei

Dames en heren, wilt u doorlopen? Er valt niets te zien hier en trouwens, op die oude badkuip ligt een beslag van de verzekering wegens wanbetaling. Doorlopen zeg ik, anders laten we plaats delict verzegelen!

Uteregse Wout,
brig. 1e klasse

Anoniem zei

Yes! Make holidays in sunny Albania! Your car is here already!Have fun!

Transportbedrijf Al-Qohol
Tirana

The Aristocats zei

Dag Tiny,

Wij waarderen je medeleven en attente waarschuwingen bijzonder, het zijn immers tekenen waaruit ontegenzeglijk is af te leiden dat ook jij (of liever u?) goed, dat u zich tegenwoordig in alle vrijwilligheid schaart onder de mensenmassa die zich ten dienste van het katvolk weet geroepen, zodat u dus inderdaad begrijpt dat het niet ons in de bol geslagen is maar veel meer uw eigen keuze een aanstelling te verwerven in ons personeelsbestand, waarin wij u bij deze hartelijk verwelkomen!

Overigens hoeft u zich geen zorgen en al helemaal geen illusies te maken over mogelijk bij ons te verwekken nazaten daar wij beiden veiligheidshalve besloten hebben ooit een kleine - en net iets meer dan chirurgische - ingreep te ondergaan omdat wij beiden er zogezegd wel pap van lusten maar aangezien de heerschappen zich zelden over het nageslacht bekommeren zagen wij ons genoodzaakt genoemde ingreep te verkiezen boven het vrijwel eeuwige één-ouder-schap.

Kopjes van ons!

Miauwmauw en Hiep Hoi!

PS Waarom geen Halma?