donderdag 7 oktober 2010

Herinnert u zich deze nog?

Elke dag is er wel een reden voor een feestje. Is het niet omdat het wéér mooi weer is, dan is het wel omdat het eindelijk eens regent. En vandaag was het de feestelijke plaatsing van de eerste gipsplaat in de slaapkamer. Tegen de muur dan, het plafond was al eerder klaar, dankzij Menno!

Even ter oriëntatie: je kijkt vanuit de badkamer naar de inloopkast. Straks kan dat niet meer. Gelukkig maar, anders zouden we douchen in de inloopkast.

Met de gite zijn we nu ook druk bezig. Dat moet ook wel, er valt nog een hoop te doen. Vandaag een begin gemaakt met de elektra. Elke ruimte krijgt zijn eigen stoppenkast, zo ook de gite. Kabels lagen er al, een deel zit verwerkt in de dekvloer. Het muurtje met de stoppenkast staat inmiddels.
En begonnen met de muren. Die worden opnieuw ingevoegd. Op één dag kan je hooguit één strekkende meter doen. De truuk is dat je het voegwerk een paar uur laat drogen om het daarna te borstelen met een staalborstel. Dat voorkomt dat de voegen wit uitslaan van de kalk. Ga je te lang door met voegen, sta je midden in de nacht te borstelen, zit je ook niet op te wachten. Er is totaal 36 meter muur. Vandaag de tweede meter gedaan, nog 34 te gaan. En aangezien er niet elke dag aan gewerkt kan worden gaat het minstens nog twee maanden duren voordat het klaar is. Gelukkig is het best aangenaam werk. Internetradiootje aan op Radio 10 Gold, hele ochtend meebrullen met de hits uit de jaren 60 en 70. Heerlijk.

2 opmerkingen:

Onze DiCembre zei

Ondanks het feit dat jullie nog meters en meters te gaan hebt, ziet de gite er ongetwijfeld al prachtig uit. We kunnen nauwelijks wachten.
En je weet, het is zoals mijn Friese memme altijd zei:
"Sinne en wille kinne folle tille!"

Ikhoarntsjebôle!

Oanze DiCembre,
Padua

Bart en Chamane zei

Beste Marleen en Bert,

Vrienden vertelden ons over jullie weblog, dus dachten we laten we eens een kijkje nemen en zijn we erg onder de indruk van jullie reis door jezelf en de prestaties van wat je bereikt hebt in je huis. En dat zingen met de radio is een vondst! Nu dachten we van zou het niet een idee zijn om het nieuwe cursusjaar op te starten met een workshop Brullen tegen de Bomen? Stel het je zeg maar voor als de Occitaanse variant op het Groenlandse boventonenzingen, maar dan gebaseerd op hits uit de jaren zestig.

Graag willen we eens met jullie van gedachten wisselen over hoe jullie daarover denken. Laat dus maar eens iets van je horen, dachten we.

Een spirituele groet,
Bart & Chamane Vroegindeweij
(coaches Mental Sunshine Academy)