donderdag 28 oktober 2010

Les Feuilles Mortes

Zou het dan toch zover zijn? Zou de herfst zijn intrede hebben gedaan. Heel overtuigend is het allemaal nog niet. Ons eikenbos is nog fris groen, geen blaadje gevallen tot nu toe, ze beginnen nog niet eens te bruinen.
Maar vandaag, onderweg naar Albi, zag je ze, zo nu en dan. Bomen die begonnen te verkleuren. Wat kan de herfst toch prachtig zijn.
 
En al helemaal op zo'n mooie dag als vandaag. De lucht was strakblauw. Wij zijn nog het koude noorden gewend, dus gaan de deur uit met een trui en jas. Het eerste wat binnen de kortste keren uitgaat is de jas en al heel snel volgt de trui. Schrik niet, de rest blijft aan.

Zonde om binnen te werken, genoeg te doen in de tuin. Er moeten een paar bomen worden gesnoeid. Pruimen- en kersenbomen vooral, en de vijg.

We zijn vandaag begonnen met de pruimenbomen, reine claudes. De twee linker waren op sterven na dood, die hebben we vandaag flink teruggesnoeid, op hoop van zegen. We zien het wel, ze deden toch al niks meer, dus alles wat nog wil groeien is mooi meegenomen.

Geen opmerkingen: