zondag 24 oktober 2010

La dolce far niente

Het is gisteren een beetje laat geworden. Verjaardagsfeestje, U begrijpt ...
Dat moet wel de reden zijn dat we vandaag een dagje rust hebben genomen. Voor het eerst sinds we hier wonen hebben we een hele dag NIETS gedaan, en als ik zeg NIETS, dan bedoel ik ook NIETS. Het was bovendien géén weer.

Grauw en grijs en kil en klam, het heeft de hele dag geregend. Met kopjes zoete thee bij de kachel gehangen. A demain.

1 opmerking:

Les Aristochats zei

La dolce far' niente - klinkt het niet geweldig? Het is dat wat een kat verlangt van het leven. Al het andere is toegift.

In ons katten is geen dwang, geen noodzaak om, tegen onze zin, op onaangename tijdstippen of onder onplezierige omstandigheden ons in te spannen. Niets doen is ons doel.

Doen wij tòch iets, dan doen wij dat met de vreugde waar mensen hun spaarzame tijd voor hobby's mee vullen.

Willen wij een wandeling van struweel naar bos? Wij kiezen er voor.

Klauteren wij op dat moment liever langs de bast van een eik tussen het lover? Wij doen het.

Springen wij bij voorkeur eens rond in ritselend herfstblad, willen wij onze neuzen tegen een late herfstbloem duwen? We kunnen er aan toegeven en er van genieten.

Dus Tineke, maak je geen zorgen, het is niet dat wij luiwammesen zijn, wij hebben de keuze, en maken van die keuzevrijheid naar hartenlust gebruik!

In die zelfde keuzevrijheid nemen wij ook in opperste dankbaarheid die kopjes van je aan. Niet omdat het moet, maar omdat wij het graag doen. Kopjes geven en ontvangen! Dank je wel.

Alleen spelen wij geen halma. Niets persoonlijks, maar wanneer we ons omdraaien van het speelbord dan doet onze staart wat geen enkele halma speler wil: pionnetjes omvegen. Het zit niet in onze aard.

Excuus daarvoor; we hopen dat er voldoende vrienden en vriendinnen zijn die wel willen meedoen met halma. Boxers? Kikkers? Konijntjes, lieveheersbeestjes, parelhoenders en giraffes? Om er maar een paar te noemen uit de rijke fauna?

Nou, tit schrijfs, en hartelijke - vrijwillige en dus met genoegen geschonken - kopjes!

Hiep hoi en Miauwmauw