vrijdag 1 oktober 2010

Is uw bad al winterklaar?

De winter is in aantocht. We doen nog alsof het niet zo is, maar er is geen ontkomen aan. Nog even en het is weer Kerst. Heus, het is zo gebeurd.

En om ons daarop voor te bereiden hebben we vandaag het bad winterklaar gemaakt, "gehiverneerd", het zwembad dus. Het was al even te koud om nog te zwemmen, hoewel sommige onder ons hun best gedaan hebben om zo lang mogelijk door te gaan. Ik niet dus. Voor mij houdt het op zodra het water onder de 22 graden komt.

Nog een hele wetenschap dat hiverneren. Chloor-choc erin en dan een jerrycannetje "hivernage", soort van neutronenkorrels. Dat schijnt te moeten, dus doen we dat braaf. En als dat goed is rondgespoeld, wordt het water tot onder de instroomopening afgetapt en de pomp en filter watervrij gemaakt. Zo voorkom je bevriezing van kritische onderdelen.

Want vriezen kan het hier als de beste. Vorig jaar nog vroor het 16 graden.

Hier controleert een rayonhoofd met gevaar voor eigen leven de dikte van het ijs.

4 opmerkingen:

Brameau I zei

Is dat niet Onze diCembre, rayonhoofd uit Padua en nazaat van een Friese moeder? Op het een of andere maniertje komt de schat me erg bekend voor.

Ciao Bello,
Brameau le Premier

Brameau Deux zei

Welnééé joh! Onze is toch veel minder strak in de taille, qua binnenmaat?

Brameau Deux

Uteregse Wout zei

Heren, wilt U doorlopen? Er valt hier niets te zien. En trouwens, hij beweegt alweer. Doorlopen, heren, de aambulaans moet erlaangs.

Wout 1e klasse

Broekhoest zei

Nee, joh! dat is onze Ernst. Kijk dan goed, dan zie je het!!Ernst hep geen rayonhoofd, ech nie. Mooi gewonne,wa? 1-2 voor me cluppie!