maandag 18 oktober 2010

Offensive hivernale

De lokale krant, La Dépêche, kopte vandaag met "Offensive hivernale". Oftewel, het is koud en het wordt nog veel kouder. Vorig jaar was het hier nog 30 graden half oktober. Hier en daar sneeuwt het al, gelukkig tot nu toe alleen daar en niet hier, maar je weet het nooit. Volgens Roger (de buurman, op z'n Frans, rijmt op rosé) komt het door Bert. Sinds hij hier is, is het weer niet meer wat het geweest is. Geintje van hem, het is een grappige en intelligente man, maar er zit een kern van waarheid in. We zijn verhuisd op 25 april. Het was toen nog prachtig weer, lekker warm, zonnetje erbij. Bert is op 27 april weer naar Nederland vertrokken om de laatste zaken af te handelen. 1 mei heeft hij de laatste rit gemaakt en prompt ging het regenen. OK, de zomer was zonder meer goed: droog, warm en veel zon. Maar nu de herfst is aangebroken is het weer hommeles. Er zit niks anders op dan hard te werken met de kachel op vol.

Ons vee heeft inmiddels de handdoek in de ring geworpen.

3 opmerkingen:

Aad zei

Handdoek in de ring gewopen? Ik zou eerder zeggen "de verstandigst mogelijke keuze gemaakt". Het stoeltje gespreid, de kachel staat op vol, wat wil een kat nog meer?

Anoniem zei

Bert en Marleen,

Zeer leuk om jullie blog af en toe te lezen. Ga zo door!!

Groeten, Vincent

Kees van der Louw zei

Ja, hallo! Je zet die stoelen ook recht voor die warme kachel! Nogal wiedes dat die 2 in de (winter)slaapstand gaan. Alle gekheid op een stokje; bij ons thuis is het niet veel anders - er wordt door die haarballen van ons ook veel langer gemeurd dan tijdnes de zomer!