zondag 3 oktober 2010

Hoort de wind waait door de bomen

Terwijl de temparaturen hier tot recordhoogten stijgen, 26 graden vandaag, is het er flink bij gaan waaien. Rafales van 65 km per uur. En aangezien wij op een heuvel zitten, waai je hier uit je verschoning. Tot overmaat van ramp gaat het er morgen de godganse dag ook nog bij regenen. Zeggen ze. Je weet het hier nooit, de metéo wisselt elk kwartier, wel zo makkelijk, kan je nooit verkeerd voorspellen, gewoon bijstellen. Ja, zo kan ik het ook.

Toch maar het zekere voor het onzekere genomen. De gehiverneerde piscine was al afgedekt met een bache, een zeiltje wat daar eigenlijk helemaal niet voor bedoeld is, maar om nou te zeggen dat dat er stevig op lag, ah nee. De wind was er vandaag al gevaarlijk mee aan het spelen. Dus de zaak vandaag verzwaard met water, plank en stenen in boodschappentasjes aan de rand.

Het ziet er niet fraai uit, maar je moet wat. Wacht maar tot de échte piscine er is ... ooit.

3 opmerkingen:

The Aristocats (who else?) zei

'Iep 'oi et Miamiau!

Vij voelen onz gheheel in onz élément met deze aanghename ketèltemperatur ... excusez nos, dank zij die buitengewoon plezierige omstandigheden die ontstonden uit de samenwerking van zonneboiler, dito panelen en zonneschijn waanden wij ons even aan de Rivièra, en daar praten die mensen allemáál zo raar, wat niet wegneemt dat wij en u vanaf heden helemaal geen Rivièra meer nodig hebben omdat wij inmiddels alles in huis hebben om uw verblijf alhier tot een doorslaand succes te maken dat met gemak de vergelijking met de Rivièra in het voordeel van Les Fontanelles zal doen uitvallen sinds wij over de belangrijkste elementen van de Franse zuidkust beschikken zoals warmte, warmte, warmte, uitstekend personeel - dat Vlaamse accent moet u maar even voor lief nemen - en natuurlijk het neusje van de Jetset: The Aristocats themselves, dus wij nodigen iedereen nu hartelijk uit voor een weergaloos verblijf alhier waarvoor ons personeel graag uw reserveringen tegemoet ziet.

En als u wilt kunt u tegen geringe vergoeding die Jetset ook nog eens ontmoeten en onderwijl een lekker brokje mee kauwen.

Hiephoi en Miauw

T. Oudewater zei

Lieve Maumau en Hiefoi,

Boos ben ik bijna nooit en teleurgesteld zelden, maar af en toe voel ik me wat ongemakkelijk, dat wel. Om maar met de deur in huis te vallen, ik maak me zorgjes om jullie. Natuurlijk vind ik het ook fijn dat jullie het zo naar de zin hebt, maar eerlijk gezegd vind ik ook dat jullie een beetje - hoe zeg je dat nou precies? - dat jullie het een beetje hoog in het kopje begint te krijgen, een tikje erg bijdehand wordt. Eigenlijk gedragen jullie je een beetje als verwende pubers, zeg maar, met je warmte zus en brokjes zo en dat gedenigreer over het accent van het personeel. Jullie doen een beetje als zeg maar een linkse hobby. En de hardwerkende burger maar betalen. Jarenlang hebben mijn man Tim zaliger en ik keihard moeten schnabbelen op de bühne om ons brood te verdienen en mogen we nu dan alsjeblieft eindelijk eens een beetje vruchten plukken van ons gebuffel? Begrijp me goed, ik heb niks tegen jetsets, maar er zitten wel veel gelukszoekers onder. De goeden niet te na gesproken, natuurlijk. Ja, sorry hoor, dat moest er even uit.

Evengoed een kopje,
Tiny
werkgroep gezelschapsdieren
afd. halma

(vroeger van country en westernduo Tiny & Tim)

The Aristocats zei

Hiephoi en Mauwmiauw, dag beste Tiny,

Soms is de werkelijkheid hard, wij zien vrijwel geen kans daar verandering in te brengen, het is nu eenmaal het draaglijk lot van de mensheid in het algemeen en het zelfgekozen lot van de bewoners van Les Fontanelles in het bijzonder om onderdeel uit te maken van het gezegde "Een hond heeft een baas, een kat heeft personeel" en om nu het onbegrip en de verwarring onder dat deel van de wereldbewoners niet door ónze schuld te vergroten schikken wij ons - overigens zonder tegenzin - in de ons toebedeelde en verantwoordelijke rol om ons als managers van hen op te stellen hetwelk wij echt niet alleen op negatieve wijze doen maar zeker ook door hen te complimenteren en aan te bevelen want wij hebben hen per slot - en geheel terecht - "uitstekend personeel" genoemd dat ook nog de nodige voorzieningen treft om het ons steeds meer naar de zin te maken.

En uiteraard geven wij ook allebei een welgemeend en lief kopje terug aan uwes!

Mauwmiauw en Hiephoi!