dinsdag 7 december 2010

AOOOEEUUHHH

Schrik niet, er is niet één of andere vreemde geestesverschijning bij les Fontanelles gesignaleerd. Het is Maxi. Ze is namelijk erg protectionistisch, ze duld geen andere poezen op het erf. Ook geen honden, koeien, herten, zwijnen, schapen, vossen, wolven of andere viervoetigen, maar daar gaat ze geen ruzie mee maken. Met poezen dus wel. Zoals afgelopen nacht, AOOOOEEEUUUHHH, knoeperhard en elke tien seconden. Er zit dan een buurtpoes voor het keukenraam naar binnen te gluren en omdat Maxi er 's nachts niet uit mag gaat ze hard brullen in de hoop de buurtpoes te imponeren. Ze mag er niet uit juist omdát ze ruzie gaat maken, dat weten we uit ervaring. En sinds haar near-death-experience, na haar aanvaring met een auto een paar jaar geleden, is mevrouw niet meer zo snel. Dat weet ze op zo'n moment zelf niet dus krijgt ze toch klappen en zitten wij weer drie dagen later bij de dierenarts om een abces te laten behandelen en moet er twee weken lang twee maal per dag antibiotica ingepropt worden. Krijg het maar eens voor mekaar. Daarom het huisarrest 's nachts. En in haar opgewonden kill-kill-kill toestand heeft ze geen oog meer voor de omgeving.

En dus blijft er na zo'n opgewonden nacht van het vetplantje wat het zo goed deed in de vensterbank niet veel meer over dan een hoopje ellende. Maar alá, vooruit maar weer, je moet wát over hebben voor de schatjes.

Vanochtend trouwens ondanks de nachtbraker toch op tijd uit de veren om deel twee van de dekvloer te storten. Het was perfect weer, met 18 graden mogen we niet klagen deze tijd van het jaar.

En vanmiddag onze eerste afspraak met een Franse tandarts, dokter Allengrin. Fijne moderne tandarts, hoewel Berts kaak volgens hem een beetje scheef staat en ik een heel klein beetje een onderbeet heb. Vreemd, we leven er al respectievelijk 57 en 47 jaar mee en hebben nooit wat gemerkt. Hm, als de dokter het zegt zal het wel zo zijn.

8 opmerkingen:

Neef Felix zei

O jee! Het is begonnen. Er is geen stoppen meer aan. Zandzakken voor de deur is het devies. Nichtje Max heeft afgelopen nacht kennelijk al een voorproefje gegeven van waar de dames toe in staat zijn. Heer Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in het aanleggen van buitenbaden) en heer Bart Vroegindeweij (personal coach, Mental Sunshine Academy) hebben het lot tot het uiterste getart. Slechts met een Witte Vlag en een uiterste personal coaching inspanning zouden de zaak nog kunnen redden maar ik vrees het allerergste. En als ze toch bezig zijn die nichtjes, .... Ik heb een visioen van aanhakende Franse neefjes en nichtjes die een verwoestend spoor trekken in de strijd tegen de heren die mijn 3 nichtjes zo dwars hebben gezeten. En Mr. Yeti; ook u kunt beter op uw tellen passen en de streek rond Marnaves en Les Fontanelles voorlopig mijden. De meiden zijn los! Sterkte allemaal. Groet, Neef Felix (Chef de la tas d'ordures - premiere classe)

Het anti-zwembadfront zei

Hiephoi, Miauwmauw en Mascotte, zich vergewist hebbende van uw aller aandacht, maken van de gelegenheid gebruik om neef Felix van harte te bedanken voot het (althans voorlopig) tot zwijgen brengen van de zwembadboer, waarbij overigens onze teleurstelling blijft dat deze Magister Piscinum de dialoog geheel ontweken heeft door er botweg het zwijgen toe te doen hoewel zulks altijd nog minder onaangenaam is dan de snijdende, ongepaste en onterechte taal die hij tegen ons gebezigd heeft. Immers, zelfs al waren wij nooit verder gekomen dan het niveau laag-allooise straatkat dan nog verdienen wij het niet om een dergelijke behandeling te ontvangen, hoe veel erger is het nu zich onder ons zelfs een adellijk nichtje bevindt waarvan wij dan toch maar mooi familie mogen zijn, al is de titel dan ook duur gekocht maar dat doet het niet ter zake, adel is adel en adel verplicht!

Mocht de badmeester alsnog in dialoog willen dan geven wij hem daartoe alle gelegenheid, en daarbij willen wij zeker welwillend de verzoenende woorden en het opvallende pleidooi van neef Felix mede in onze overwegingen betrekken wat overigens niet op voorhand zal betekenen dat wij in zullen stemmen met de aanleg van een verzamelbak voor water die de toegang tot het gazon belemmert, maar daar zullen wij pas na overleg met deze ondernemer een besluit over nemen.

Tot slot, en ter geruststelling van neef Felix: gordijnen hebben niet onze voorkeur, die ligt immers bij zonnige gazons in verre afwezigheid van zwembaden! (en bij een leuke kater op zijn tijd)

Met gezamenlijke groet van Mascotte baronesse de la Marotte en haar nichtjes.

Bart Vroegindeweij zei

Hup Maître, en nou doorpakken met die hap! Je kunt ze hebben, echt wel, zekerteweten van yes. Kom op, geef ze van katoen, laat die grachtengordeldieren alle hoeken van de kamer zien! Wie denken ze wel dat ze zijn, met d'r lui quasi-Grieks en hun nuffig Latijn! Prik ze in de zestien, gooi ze hoog voor de pot. En anders laat je ze toch met een betonnen armbandje lekker een stukje zwemmen in zo'n badje van je? Je bent toch zeker Martin Jol niet? Hou vol, Maître, je kúnt het! Als je maar wilt.

Bart Vroegindeweij
personal coach
Mental Sunshine Academy

le Maître Piscinier Tarnais zei

Zeg mensen, laten we het nou niet bonter maken dan het is. Ook zonder mental kootsj kan ik met bijna altijd eerlijk en soms een beetje hard werken een batonnetje met een patureintje en een wijntje verdienen, allemaal mogelijk zonder katten te verzuipen of wat dan ook.

We houwe gewoon rekening met mekaar. Die katten - sorry - ik bedoel die poezen, hebben wat te zeuren, dat doen ze ludiek, ik kan d'r ook wel om lachen, maar die femme Hollandais is goed van betalen, de grijze baas die daar rondhangt protesteert niet, de mairie heeft akkoord gegeven dus dat zwembad komt er gewoon.

En ik laat genoeg gazon over om 300 katten en poezen te laten zonnen.

En als ik ze verzuip of ze iets anders aan doe komt er alleen maar gedonder van. En een mental kootsj?

Die is voor mij alleen van nut als'ie ook een zwembad wil hebben.

Met de groeten van le Maître Piscinier Tarnais (specialist in het aanleggen van zwembadcomplexen voor Mental Coach Institutes en aanverwanten)

le Maître Piscinier Tarnais zei

Oja en ik reken natuurlijk het volle pond voor dat zwembad en laat het aanleggen van die vlonder er omheen gewoon over aan een paar vijwilligers.

Zo heeft de dame des huizes (ze bleek een femme Belgique en niet een femme Hollandais te zijn, sorry voor de grove belediging, madame), goed, zo heeft de dame des huizes zelf ooit als onbetaalde vakantiekracht eens aan een van mijn eerste zwembaden gewerkt.

Nou kent ze dat geintje en plukt zelf ook weer een paar vakantiekrachten in de kraag om te klussen.

Over een paar maanden is zij zelf la Maîtresse Pisciniere Marnavais of zo iets.

Het is gewoon een piramidespel.

Neef Felix zei

Heer Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in het aanleggen van buitenbaden), wat ben ik blij met uw reactie. Immers, deze kenschetst zich door een nuchtere benadering en kijk op de zaak en toont aan dat u bereid bent tot het vinden van een voor velen (zoniet allen) gedragen alternatief. Dit in tegenstelling tot heer Bart Vroegindeweij (personal coach, Mental Sunshine Academy) die maar blijft persisteren in zijn opruiende opmerkingen. Dat komt waarschijnlijk omdat hij zich op grote afstand bevindt en straks op de rokende puinhopen zijn slag probeert te slaan? Maar pas op meneer de mental kootsj (familie van Mental Theo??); mocht u toch succesvol zijn in uw pogingen, dan wacht u nog de Yeti. Mijn nichtjes en ik zijn daar niet bang voor maar zullen hem desnoods als 'geheim wapen' inzetten. Om met een regel uit het Franse Chanson de Peuple te spreken "le jour de Guerre est arrivé".
Groet, Neef Felix (Chef de la tas d'ordures - premiere classe)

Waarna The Aristocats in het bijzonder tot neef Felix zei

Dag beste neef,

Je aandacht is - gelukkig - op ons gevestigd en op onze nadrukkelijke oproep om zelfs naar mentale coaches de vriendelijkheid te bewaren, want zoals je al vermeldde zien wij er inderdaad helemaal niet tegen op om de yeti even te begeleiden op weg naar de sunshine academy maar het zou wel betekenen dat we daartoe dit landgoed - al is het maar tijdelijk - zouden moeten verlaten omdat die Academy zich hier niet in de buurt bevindt. Overigens is die hele academy niet ingeschreven in enig register en dus waarschijnlijk grof sentimentenspel om middels discutabel praktijken kapitalen naar binnen te schrapen, maar dat terzijde.

Nee, neef, laten we ons liever richten op de kerstaubade die wij onze geliefde werkgevers als verrassing willen aanbieden, en laten we daarbij die mental coach gewoon met rust.

Wie weet wekt onze vriendelijkheid jegens hem een bepaalde welgezindheid op bij deze louche charlatan zodat hij een buitenzwembad wil laten aanleggen dat zo veel groter en mooier en beter en duurder is dan dat van ons personeel dat die meneer de zwembadmaker er jaren werk aan heeft en er genoeg aan verdient zodat hij helemaal vergeet om bij Les Fontanelles nog iets aan te leggen waardoor wij voor jaren verstoken blijven van zo'n bacteriële en milieubelastende watervergaarbak.

Met liefdevolle groet en kopjes van Hiephoi, Miauwmauw en Mascote baronesse de la Marotte

Neef Felix zei

Lieve nichtjes,
Ik ben het van ganser harte met jullie eens. Wellicht dat dat buitenzwembad dat die mentale kootsj eventueel wil laten aanleggen nog een rol kan gaan spelen in dat mentale gekootsj. Hebben we geen foldertje dat we hem kunnen toesturen of een URL-tje van de website van Heer Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in het aanleggen van buitenbaden)? Zo zouden we (excusez les mots) de kat aardig op het spek binden en er voor zorgen dat die mentale kootsj zich voortaan alleen nog met zijn eigen badkuip bezig houdt!
Enfin, ik ben blij dat de rust weer enigszins is geretourneerd zodat ik mijn aandacht kan geven aan het barre winterweer hier te lande. Want, lieve nichtjes, als jullie dachten dat het in Marnaves, Les Fontanelles winter is dan zou je eens in jullie voormalige habitat moeten kunnen kijken. Ik ben momenteel geheel afhankelijk van het bijvoeren door mijn werkgever. Loslopend wild van een consumabel formaat is in geen velden of wegen te bekennen. Het ene moment sneeuwt, hagelt en ijzelt het en het andere moment schijnt de zon. Mijn lieve poezenmoeder zaliger zei dan wel eens dat het kermis in de hel is. Jullie zult begrijpen dat ik onder deze condities de deur niet uit wil voor het verschalken van enige aanvulling op het, overigens voedzame maar toch enigszins eentonige, diner dat mijn werkgever mij des avonds voorzet. Maar mocht de nood in Marnaves, Les Fontanelles al te hoog worden dan zal ik mij heenzetten over de kou en spoorslags zuidwaarts trekken teneinde jullie te kunnen komen bijstaan.
Met lieve groeten, Neef Felix (Chef de la tas d'ordures - premiere classe)