woensdag 1 december 2010

Centre naturiste

Hoe klein ons dorpje dan ook is, het heeft een camping. Maar niet zomaar een camping, nee nee, een nudistencamping! Je weet wel, waar blote mensen ongegeneerd met hun blote billen op een barkruk gaan zitten schuiven en oudere mannen die zich nergens voor schamen een potje volleybal gaan staan spelen in hun blote ... huh ... jeweetwel. We zijn er nooit geweest, het is, zeg maar, niet geheel ons ding. Maar ik kan het me levendig voorstellen. Dat komt, ik was ooit met een vriendin naar de sauna, jaren geleden alweer. Ze had me overgehaald om mee te gaan. Daar viel het meteen op, jonge mannen lopen een beetje blue met een handdoekje voor hun jeweetwel, oude mannen daarentegen swaffelen er lustig op los. Echt waar, niks aan verzonnen.

Maar er is paniek uitgebroken in het nudistenkamp. De lokale houtkapper heeft per ongeluk het bosje wat de nudisten van de bewoonde wereld scheidde, geheel kaal geschoren. Er is ons ter ore gekomen dat er al regenjassen worden uitgedeeld, want in je blote billen op een afgesloten terrein, tot daar aan toe, maar op straat wordt het een ander verhaal.

Inmiddels schijnt de houtkapper een proces aan zijn broek te hebben, of in dit geval, aan zijn blote reet.

5 opmerkingen:

Neef Felix zei

Wat een ophef om 'niks'! Ten eerste kan ik me nauwelijks indenken dat de naturisten in dit jaargetij in hun 'niksie' in de weide zouden willen liggen. Daar is het immers veuls te fris voor. Sterker nog, voor je het weet hangt er een ijspegel aan je 'niksie'. En dan dat kaalgeschoren bosje. Hoezo 'kaal'. In deze tijd van het jaar gaan ook de bosjes in hun 'niksie'. Ik neem tenminste aan dat ook in la douce France de feuilles gewoon van de arbres afstorten. Kortom, weer 'niks'. Maar goed, in het voorjaar zal de realiteit wel aan het licht komen en zal pas goed te beoordelen zijn in hoeverre de naturisten nu werkelijk in de natuur of toch gewoon (in hun niksie' 'op straat' staan. Kunnen ze altijd nog met de werkgevers van mijn nichtjes mee naar het bricodepot om wat natuurlijke tuinschermen te scoren en die te planten. Maar dat mag dan natuurlijk weer niet in hun 'niksie'. Zo zie je maar weer het is alles of toch gewoon 'niks'.
Mrauw!?

een reagluurder zei

Lieve Marleen,

Camping is sinds 2008 dicht. Leuk verhaal, klopt niet!

Een reagluurder en ex-swaffelaar

Les trois Aristochats zei

Hiephoi, Miauwmauw en Baronesse de la Marotte,

Gedrieën waarderen wij de aandacht die u ons schenkt.

Inderdaad, neef Felix heeft het krachtig verwoord: ophef om 'niks'.

Is het de ganse mensheid nooit opgevallen dat de volledige fauna die de Schepper heeft geplant op deze aarde, zich ongekleed voortbeweegt? Dat het slechts mensen zijn die daar anders over denken en die niet alleen zichzelf, maar soms zelfs - hoe halen zij het in hun hoofd - paarden en honden van een dekje voorzien, alsof deze dieren geen zelfdekkend vermogen zouden hebben :)

Naakt en schaamteloos gaat elk dier ongekleed zijns cq. haars weegs en geen mens, ja zelfs geen dier, zelfs geen soortgenoot binnen de eigen familie, die daar aanstoot aan neemt, of het nu om de kleinste luisjes of de grootste blauwe vinvissen gaat, puur natuur is het enige dat telt zodat wij geen enkele behoefte hebben aan - en dus geen kosten maken voor het aanleggen en onderhouden van - plekken waar we buiten de badkamer en het toilet de broek mogen laten zakken, en ook geen processen hierom aan onze kleding kunnen krijgen, voorts geen kosten en geen tijd kwijt zijn aan het inrichten, bevoorraden en weer leegkopen van boetiekjes, kledingwarenhuizen etc., en mocht iemand menen dat er toch sprake zou zijn van een inconsistentie in onze beredenering door fijntjes te wijzen op het bestaan van een op zijn minst gelaarsde kat dan willen wij die mensen uit de droom helpen: dat is een door mensen verzonnen sprookje.

Gezusterlijk en verzoend groeten u Mascotte, Hiephoi en Miauwmauw

Tiny Oudewater zei

Mes chéries,

Preuts of rancuneus kun je me op mijn leeftijd toch niet echt meer noemen, maar wat ben ik achteraf gezien blij met mijn overplaatsing naar de afdeling caviakammen! Om te beginnen heb ik het helemaal gehad met het verschijnsel kat, de goeden niet te na gesproken natuurlijk, maar dat air! Dat geroddel en gekonkel! Dat genatteneuzel om niks, het lijken wel PvdD-stemmers! Wie denken ze wel helemaal dat ze zijn? Nee, dan de cavia's - fijnbesnaard en langbehaard, zodat je helemaal geen moeizame gesprekken over wel of geen kleren aan hoeft te voeren. Ideaal volkje, die Caviae, geen geslachtsdeel te zien en nog lekker dom ook. Voorlopig moesten we dit maar even zo zien te houden.

Hartelijke kammetjes voor jullie allemaal,

Tineke Oudewater
werkgroep gezelschapsdieren
afd. caviakammen

Les trois Aristochats zei

De drie gezusters vragen beleefd en vriendelijk even de aandacht van de geëerbiedigde zuster T. Ouderwater s.s.t.t.,

Hoe verdriet het ons te moeten constateren dat wij ondanks het onderling streven naar duurzame saamhorigheid onder het kattenvolk u tegen de (cavia?)haren instrijken.

Helaas worden wij afgerekend op feitelijke constateringen omtrent de homo sapiens, een faunasoort waar ook u volwaardig en - naar onze oprechte hoop en wens - vol genoegen deel van uitmaakt.

Graag geven wij u in overweging om naast het caviakammen ook het berg- en hanekammen als mogelijke liefhebberijen te willen overwegen. Mocht u op elk van deze bezigheden uitgekamd raken dan geven wij u in welgemeende en liefdevolle overweging om toch weer enige genegenheid jegens het verenigd kattenvolk in het algemeen en het kwartet van Felix, Mascotte baronesse de la Marotte, Hiephoi en Miauwmauw in het bijzonder te willen overwegen.

Met uiteraard ook dit keer de van genegenheid bol staande kopjes van de drie gezusters