zaterdag 11 december 2010

Les sapeurs-pompiers

Het is de laatste dagen bijzonder aangenaam weer. Overdag halen we makkelijk 15 graden, in de zon is het goed uit te houden. Het lijkt verdorie wel lente, de bloembollen steken hun kopje boven de aarde uit en de struiken beginnen uit te lopen. Zonde om binnen te zitten, dus hele dag buiten bezig geweest.

Het terras is geheel ontmanteld, alleen nog een paar betonblokken weghalen. En dan natuurlijk de troep nog opruimen.

Maar we zijn niet de enigen die van het mooie weer profiteren. Het was al aangekondigd in La Dépêche, de sapeurs-pompiers zijn weer aan hun eindejaarsronde begonnen. Vandaag stonden ze bij ons voor de deur, de hoofd-sapeur-pompier en een onder-sapeur-pompier. Voor de Nederlanders (de Belgen kennen het woord pompier), ik heb het over de brandweer, de vrijwillige brandweer in dit geval. De onze komen uit Cordes-sur-Ciel.

Het is de bedoeling om elkaar alvast de allerbeste wensen over te brengen en om de jaarkalender te ruilen voor een gulle donatie. En omdat je de brandweer tot je beste vriend rekent, doen we daar graag aan mee.

5 opmerkingen:

The Aristocats zei

Hiep hoi en Miaumauw!

Les pompiers ... dit zijn die mensen die eerder deze week geholpen hebben bij het leegmaken van het zwembad!

We krijgen ineens een briljant, ja echt, een

B R I L J A N T

idee dat ons hopenlijk weer binnen de perken van de wet plaatst (zie de licht terechtwijzende woorden van Zijne Heiligheid Nicolaas, bisschop van Myra, bij de blogpost van 9 december).

Waarde Nicolaas, is het ons geoorloofd deze pompiers wel uit te nodigen zich te ontfermen over de mogelijkerwijs ondergelopen nog aan te leggen bak naast het landgoed "Les Fontanelles"?

Het zal zowel deze pompiers als ons katten een waar genoegen zijn wanneer de pompiers met spoed zorg dragen dat dit water wordt verwijderd gelijk zij daartoe ook gaarne hun bijstand verlenen ingeval kelderruimtes onder water lopen tijdens periodes van hevige regenval, en nu kunnen deze pompiers hun vaardigheden wel vakkundiger op peil houden door ook in drogere perioden regelmatig, doch minstens twee maal daags, deze nog te plaatsen bak naast les Fontanelles te inspecteren en in geval van onverhoopt aanwezig water dit met gezwinde spoed te verwijderen?

Met vriendelijke kopjes aan de Sint, de pompiers en alle vrienden en vriendinnen (Tiny Oudewater, hoe maakt u het?)

Dwerg~ zei

Dag katjes, ik ben een marmotje. Tiny heeft het veel te druk met in ons haar te frutten en te kammen. Ik weet niet of ze nog wel tijd heeft om te reageren ...

Daag!

Onze Dicembre zei

... helemaal niets, want vandaag is hij druk met zijn verjaardag. Gefeliciteerd!

Unknown zei

Eerder maakte ik mij zorgen over jullie veiligheid daar boven op het plateau. Maar ik ben nu gerust gesteld. Les pompiers, ik heb de foto bestudeerd. Het korps ziet er niet overdreven macho uit. Wel een compleet korps. Er zit een dame met een hond bij, search and rescue dik voor elkaar. De mannen zien er fit uit. En heel schriel op de achtergrond staat nog een dametje, die is voor de moeilijk te bereiken plekken. Dus als jullie onverhoopt onder het huis bekneld raken dan is jullie redding gegarandeerd.
Heb nog wel moeite om de hoofd pompier op de foto te onderscheiden. Wel duidelijk is de dame van de meldpost, die staat er ook trots op en zorgt goed voor de mannen.
Ben nog even benieuwd naar de aanrijtijd. Maar verder dik voor elkaar. Materiaal ziet er ook goed uit.
Doe mij volgend jaar ook maar zo'n kalender. Is weer eens iets anders dan die van een luchtvaartmaatschappij of de afhaal Chinees.

De heer des huizes zei

OK Rein, de pompierskalender is voor je gereserveerd, voor de jaarwisseling is hij in Breda. Ruilen voor de Pirelli-kalender? Of desnoods die van Swiss?

De voorrijtijden zijn ruim voldoende om je huis tot de grond te zien afbranden, en de chef staan achterste rij derde van rechts, die met de grijze kuif.