dinsdag 28 december 2010

Het kan vriezen, het kan dooien

Eergisteren vroor het nog 10 graden, vandaag was het 25 graden warmer! Het gaat hier niet met stapjes maar met reuzeprongen. Zaten we gisteren nog in een beetje frisse woonkamer, vandaag was het pardoes 22 graden binnen. Ja, het valt moeilijk te regelen, niet zo'n fancy knop aan de muur waar je de gewenste temperatuur in programmeert en waarbij het om acht uur 's ochtend lekker warm is. Maar hé, het zal wel, het heeft wel wat.

Vandaag alleen maar dingetjes gedaan die je niet ziet. Kan frustererend zijn, maar het moet gebeuren, niewaar? Weer elektrische leidingen getrokken en aangesloten, een paar kruiwagens zand van A naar B verplaatst, dat soort dingen.

3 opmerkingen:

Neef Felix zei

O, nee toch hé Mevrouw Marleen. Toch geen zand vanuit die prachtig mooie en grote kattenbak weggehaald? Ik had me er al zo op verheugd dat ik daar nu eens in mocht spelen. U haalt hem toch niet weg hé?
Uw liefhebbende vriend Neef Felix

(translated by BabelFish, French edition) zei

Tot u sprecque de directeur du clinicque vor zenuziecque dierèn, vij maken ghoede vorderingue met de behandelingue van die trois katten:

- La Mascotte baronesse de la Marotte a Plomb
- 'iep'oi, et
- Miaumau

Zij 'ebben nu gheleerd dat l'eau n'est pas dangereus du tout, zij durven du moment reeds 'et bad tot op cinq mètre te naderen, en dans deux années ik gheloof zij durven dat naderen tot op cinq mètres zelfs met de l'eau dans le bain!

Quel progrès, c'est formidable!

Vij hopèn de lézèrs steeds te informérèn over de vorderingue van les trois chats. 'Et volgende bulletin verwachtèn wij 14 maandèn na nu (aha, quel mot!), alors februaire 2012 u hoort meer van onze!

Vij vensen u tvee goede jaarvisselingues!

Le Directeur

Le Maître Piscinier Tarnais, gespecialiseerd in het pleasen van katten zei

Goed werk, baas!

Mijn waardering dat u zo met katten om kunt gaan.

Graag wil ik u nog aanbevelen enige haast te maken met uw "omscholing" tot waterkatten.

Het is immers mijn verlangen om reeds het komende seizoen een waterparadijs aan te leggen rond les Fontanelles (of op zijn minst daar de rekeningen voor te hebben geïncasseerd, of ik wat aanleg hangt nog van veel onzekere factoren af, maar dat ter zijde).

En aangezien de baasjes van Les Fontanelles (d.w.z. Hiephoi en Miauwmauw) garant dienen te staan voor openstaande vorderingen op hun personeel, zou ik ze graag de komende maanden weer op vrije voeten willen zien.

Maar ik ben er van overtuigd dat u het sneller kunt, laten we zeggen 14 weken in plaats van 14 maanden?

Trouwens, meneer de directeur van de zenuwbeesten-kliniek, had u al een privé-zwembad besteld voor die katten? Ze moeten natuurlijk wel in een natuurlijke omgeving kunnen wennen, nietwaar?

Zal ik eens langs komen met en aantrekkelijke offerte? Breng ik meteen een stokbroodje, een patureintje en een wijntje mee. O, u heeft liever 'wijntje en trijntje?', nee sorry, dat zit niet in mijn assortiment.

Heeft u de agenda bij de hand, dan maken we meteen een afspraak.

Met de hartelijkste groeten van:

Le Maître Piscinier Tarnais, gespecialiseerd in het pleasen van katten