maandag 6 december 2010

Spoiled for choice

Vanochtend een kwart van de dekvloer gemaakt.

Zwaar werk, maar na wat aanloopprobleempjes is het goed gelukt. Morgen zie je pas echt hoe het er uit ziet.

Om drie uur hadden we een afspraak bij Julien, zij gaan ons zwembad aanleggen. Op 17 januari zullen ze beginnen met bouwen. Het gaat er nu echt van komen. Ze zullen er een week of drie mee bezig zijn, dus half februari zou het er moeten staan, ijs en weder dienende. De liner gaat er dan later in, zodra het warm genoeg is.

Rest ons nu twee dingen. Allereerst moet het oude zwembad afgebroken worden, inclusief het houten terras. We zijn inmiddels al begonnen met het leegpompen, dat zal wel een paar dagen duren. En we moeten de kleur van de liner en de fries kiezen, een randje wat boven het water uitsteekt en wat eruit ziet als mozaiek. Nog niet zo makkelijk. Blauw is de meest gangbare keur voor een liner, maar je kan ook voor beige, groen, grijs of zelfs zwart gaan.

En uiteraard zijn alle combinaties mogelijk. Te veel keus.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ehhh.........oeps helaas wat kritiek. Aad vroeg gisteren hoe dilatatie profielen werken. Nou deze piramide vormige profielen van kunststof kunnen door hun vorm en door hun elastisch vermogen krimp en uitzetten van cement dek-vloeren opvangen. (door warmte en koude verschillen ontstaan).
Nu zie ik dat er maar een kwart van de vloer is gestort. Mooi kunnen we aan de wijn of het bier, maar nee beter is het om ff door te zetten.Jullie zijn nu gestopt op de helft van het vak, zonder dilatatie profiel. De aanhechting van de morgen (hoop ik) te storten vloer zal niet perfect zijn. Je hebt hier nu grote kans op scheur vorming. Willen jullie gaan tegelen dan is er ook kans op scheuren in de tegels. Je kunt proberen om de aanhechting te bevorderen door sikasim op de reeds droge cement rand te strijken.
(bleh betweter).
P.S.Zwarte liner is heel gaaf!!!!!!!!

Bob de bouwer

Les Aristochats zei

De drie gezusters Hiep Hoi, Miauwmauw en Mascotte genieten van uw aandacht, hoera!

Onder die aandacht willen wij graag het volgende brengen: Is het ook mogelijk alsnog het zwembad weg te stemmen, zo van: Wij willen geen zwembad, weg met de piscine, geen waterverspilling, geen gazonsblokkade enz. enz.?

Wij stellen namelijk in het geheel, absoluut en volstrekt geen prijs op de aanwezigheid van een zwembad. Dat is niets voor katten. Katten in het algemeen, en wij in het bijzonder, prefereren een zonnig gazon waarop wij ons langgerekt kunnen neervleien tot meerder genot van de kat.

Uiteraard willen wij rekening houden met de mens die wellicht wèl een zwembad zou wensen, maar hoe vele zwembaden zijn niet reeds beschikbaar in de wijde omgeving van Les Fontanelles? En ter bevordering van de sociale omgang onder de mens stimuleren wij gaarne het gezamenlijk gebruik van zulke faciliteiten, dus

Les Fontanelles: Zwembadvrij? Katten blij!


Wij hebben gezegd!

Le Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in het aanleggen van buitenbaden) zei

Hé stelletje eigenwijze werkschuwe mormels, hoeveel gazon blijft er over om jullie vette lijven op uit te strekken? Kom op zeg, dat is meer dan genoeg voor 300 katten tegelijk! En denk ook even aan mijn business wil je? Dank je wel.

Neef Felix zei

Geachte heer Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in het aanleggen van buitenbaden),
Ik begrijp uw reactie op het bericht van mijn 3 lieve nichtjes. Het heeft echter geen pas om hen op deze kwalijke wijze te behandelen. Iets meer coulance was wel op zijn (of in dit geval haar) plaats geweest. Door uw reactie zou de broze vredelievende situatie rondom huize Fontanelles in een negatieve spirall van gemoedsrust terecht kunnen komen en er is al genoeg ellende in deze wereld. Als neef van bovengnoemde dames kan ik u verzekeren dat een meer katvriendelijke behandeling en benadering vrijwel zeker tot een situatie van onderlinge samenwerking zou hebben geleid. Ik ben bang dat uw benadering eerder het tegenoverstelde heeft of wellicht nog zal bereiken en zorg draagt voor een hedendaagse versie van het bekende en door velen gevreesde 'Kat in de Gordijnen' syndroom. Ik spreek uit ervaring als ik u vertel dat het heel wat moeite en energie zal kunnen vergen om de dames vanuit de Gordijnen in de Bomen te krijgen zodat zij vanuit deze geëleveerde positie waargenomen kunnen worden zodat u (of een vertegenwoordiger van uw gewaardeerde etablisement (gespecialiseerd in het aanleggen van buitenbaden) de drie nichtejes daar weer uit kunt kijken.
Ik ben er hoe dan ook van overtuigd dat het bericht van de nichtjes vooral bedoeld was om 'gehoord' en vooral niet 'over het hoofd gezien' te worden en meer een poging was om tot een democratisch afgewogen wederzijdse gedoogsituatie te komen.

Lieve nichten,
Ik hoop dat jullie de gewaardeerde heer Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in het aanleggen van buitenbaden) zijn bericht niet al te zwaar zullen aanrekenen en hem in elk geval een kans zullen bieden toch vooral zijn goede en gewaardeerde vakmanschap te kunnen tonen. Immers uw werkgevers zullen er wel bij varen en de met deze piscine gegenereerde inkomsten zullen er zeker en vast voor zorgdragen dat uw habitat zich in gunstige zin zal kunnen ontwikkelen.

(... pfff ... wat je al niet uitde kast moet halen om een dergelijke situatie te sussen ...)

Met zeer welgemeende en zeer vriendelijke groet,
Neef Felix

Bart Vroegindeweij zei

Hup Maître, zet 'm op! Je kunt ze met gemak hebben, die verwende krengen, als je maar wilt! Zekerteweten, gewoon ervoor gáán en nevernooit opgeven. Wie denken ze wel dat ze zijn, de Anne Frankboom soms? Een linkse hobby is het, dat huisvee. Pák ze!

Bart Vroegindeweij

personal coach,
Mental Sunshine Academy

Neef felix zei

En nu niet zeuren dat ik niet gepoogd heb om een vredelievende co-extistentie te bewerkstelligen beste Bart. Maak je borst maar nat; de nichtjes staan op scherp (zie het verhaal van hun werkgeefster van 7 december over Max). Je bent gewaarschuwd. Wellicht dat je zelf nog een poging tot vredestichting kunt pogen, maar ik vrees het ergste.
Groet, Neef Felix