dinsdag 14 december 2010

Spirulina

We hebben een jaar lang ons stinkende best gedaan met dat zwembad, geen algje mocht er in komen te zitten en dus werd er voor een vermogen aan chloortabletten, chloorchoc, PH plus, PH moins en neutronenkorrels in gedeponeerd.

Vandaag kwam die gisteren aangekondigde potentiële koper langs, hij wil het bad hebben. Maar wat denk je, hij gaat er algen in kweken! Echt waar! Daar worden dan weer spirulina tabletten van gemaakt.

En dat gatje, dat vond hij helemaal niet erg, hij zei nog voor ik er zelf iets over kon zeggen dat er met demontage en montage makkelijk gatjes in kunnen komen, maar die zijn zo te repareren. Hoef ik dus ook niet meer wakker van te liggen.

4 opmerkingen:

Kees zei

En je kunt er ook vliegtuigbrandstof in 'kweken' met die algen. Overigens is een recreatiezwembad zoals 'het stel' beoogt ook goed met 'zoutwater' te vullen. Je merkt daar (qua smaak) nauwelijks iets van, het is niet zout genoeg om tropische vissen in te kweken of 'a la Dode Zee in te blijven drijven en het is stukken goedkoper in onderhoud. Maar daar weet de Maître waarschijnlijk alles van.

Bart Vroegindeweij zei

Toen ik dit bericht las had ik gelijk zoiets van wat een geweldig idee! Niks verkopen dat bad, maar zelf houden, een beetje uit het zicht achter op het erf leggen, met wat hoge bomen en dichte struiken eromheen, en dan volgooien met algen. Een gezond stukje orthomoleculaire suppletie, dat is waar sporters helemaal voor gaan, these days. Toevallig weet ik dat de halfbroer van Oanze in Padua ploegarts is van een professionele wielerploeg, dus met de afzet van onze duurzame natuurproducten zit het zekerteweten wel goed. Wat kan de reis naar jezelf toch mooi zijn!

Ciao belli, en pak ze Maître!

Bart Vroegindeweij
Mental Sunshine Academy

De heer des huizes zei

De maitre heeft ons uigelegd dat zout water ook kan, maar dat dan al je "hardware" kranen koppelingen warmtewisselaars (voor als je een warmetepomp neerzet) een kwaliteitsklasse duurder gaat uitvallen, de wisselaar zou titanium moeten zijn. Enige nadeel van chloor is dat er mensen allergisch voor zijn, anders alleen maar voordelen.

Le Maître Piscinier Tarnais (gespecialiseerd in waardevolle adviezen) zei

Uiteraard, meneer Bert heeft helemaal gelijk. Je moet inderdaad even een paar andere kraantjes en nippeltjes, leidinkjes, pompjes en wisselaartjes en zo aanschaffen maar dat is allemaal peanuts hoor ...

Meneer Bert, en mevrouw Marleen, luister ook ff mee, want ik doe jullie als vrienden graag een plezier.

Je moet het zo zien: je investeert één keer in een paar titanium onderdeeltjes en elk jaar krijg je weer gasten die d'r lol aan hebben.

Wat dacht je alleen al van zo'n unieke sea breeze dwars door de Tarn heen? Elke toerist wil weten waar dat vandaan komt, je gasten komen in rijen om een plekkie te boeken in jullie gîte.

Ik zou het gewoon doen ... over de prijs van 63.000 eurootjes extra worden we 't heus wel eens. Kom maar eens een avondje gezellig praten, wijntje en een patureintje d'r bij, misschien doe ik nog wat van de prijs af, en de eerste watervulling krijg je gratis van mij.

Deal?

Le Maître